Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τουλάχιστον 154 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κολομβία κατά τη φετινή περίοδο των βροχών, ενώ αγγίζουν το 1.300.000 οι πληγέντες και οι εκτοπισμένοι και ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές.

ΤΟΡΟΝΤΟ.-- Τουλάχιστον τέσσερις μαθητές τραυματίστηκαν ύστερα από έκρηξη στο εργαστήριο χημείας στο Καθολικό Γυμνάσιο Μπρέναν στο Γουίντσορ του Οντάριο.

ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ.-- Προσφυγή κατά της απόφασης της εκλογικής επιτροπής, που ανέδειξε ως νικήτρια των εκλογών για την ανάδειξη του γερουσιαστή της Αλάσκας την Λάιζα Μουρκόφσκι, κατέθεσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων - υποστηριζόμενος από το «Πάρτι του Τσαγιού» - Τζο Μίλερ, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των εκλογών της 2ας του Νοέμβρη.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Αγνωστοι επιτέθηκαν χτες σε αστυνομικό της αποστολής της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο (ΕULEX) ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του δίχως να τον τραυματίσουν.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Η ένοπλη οργάνωση ανταρτών MEND στο νότο του Νίγηρα ανέλαβε χτες την ευθύνη για την ανατίναξη πετρελαιαγωγού την περασμένη Κυριακή στο διυλιστήριο Ομπίντι της Νότιας Νιγηρίας. Στο μεταξύ αναβλήθηκε για τις 9 Απρίλη του 2011 η διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών που προορίζονταν για τον ερχόμενο Γενάρη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες που λαμβάνουν το χάπι «Truvada», που συνδυάζει δύο αντιρετροϊκά φάρμακα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο κατά 44% να μολυνθούν με τον ιό του AIDS υποστηρίζουν τα αποτελέσματα κλινικής έρευνας που διεξήχθη σε έξι χώρες και δημοσιεύτηκε χτες στις ΗΠΑ. Παράλληλα, έρευνα υπηρεσίας του ΟΗΕ που ασχολείται με το AIDS καταγράφει διεθνώς κατά το ένα πέμπτο μείωση το 2009 των νέων κρουσμάτων του ιού.

ΚΙΣΙΝΑΟΥ.-- Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Μολδαβίας και υποψήφιος του Κόμματος Κομμουνιστών της Μολδαβίας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, Αρτούρ Ρεσέτνικοφ, κατήγγειλε χτες πως τη Δευτέρα το βράδυ απήχθη από αγνώστους οι οποίοι τον χτύπησαν και τον βασάνισαν απαιτώντας πληροφορίες για τον Α' Γραμματέα της ΚΕ του Κόμματος Βλαντιμίρ Βορόνιν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ