Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΑΓΑ.-- Στα ύψη εκτοξεύτηκε η ανεργία στην Τσεχία ως αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας και των απολύσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος του λαού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η ανεργία έφθασε το 9,6% το Δεκέμβρη του 2010, καταγράφοντας έτσι 561.000 ανέργους, δηλαδή 54.911 περισσότερους απ' ότι το Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Τα τρία αντιπολιτευόμενα κόμματα στη Ρουμανία - το Σοσιαλδημοκρατικό, το Εθνικό Φιλελεύθερο και το Συντηρητικό - αποφάσισαν να συνεργαστούν και να συγκροτήσουν μια ευρεία συμμαχία που στόχο θα έχει την απομάκρυνση της σημερινής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Εμίλ Μποκ καθώς και του Προέδρου της χώρας, Τράιαν Μπασέσκου, χωρίς ωστόσο να σηματοδοτεί μια αλλαγή στην πολιτική κατεύθυνση εξασφάλισης των συμφερόντων της άρχουσας τάξης.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Σε γενική απεργία επ' αόριστον προχώρησαν χτες οι κάτοικοι ολόκληρων περιοχών του νότου της Χιλής ενάντια στην αυξήση 17% της τιμής του φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της επαρχίας Μαγκαγιάνες.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ενοπλοι δράστες επιτέθηκαν σε δύο χριστιανικά χωριά της κεντρικής Νιγηρίας μαχαιρώνοντας θανάσιμα τουλάχιστον 15 άτομα, εκ των οποίων τα 13 ήταν γυναικόπαιδα.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Ενας 46χρονος άνδρας πέθανε χτες στο Ζάγκρεμπ από τον ιό της γρίπης των χοίρων. Είναι το τρίτο θύμα της γρίπης στην Κροατία από τον περασμένο Δεκέμβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ