Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΪΚ.-- Πρόγραμμα 2 δισ. δολαρίων με στόχο τη λήψη μέτρων ανακούφισης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας ενέκρινε η οικονομική σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου, υπό τη σκιά της λαϊκής έκρηξης στην Τυνησία που έχει προκαλέσει ρίγη ανησυχίας σε όλη την περιοχή. Αν και το πρόγραμμα είχε εγκριθεί πριν 2 χρόνια, τώρα επισπεύδεται, με τις πλουσιότερες χώρες του Κόλπου, όπως Σ. Αραβία και Κουβέιτ, να δεσμεύονται, ήδη, για χορήγηση 500 εκατομμυρίων δολαρίων έκαστη και να αναγγέλλουν σειρά νέων βοηθημάτων και επιδομάτων για τους εξαθλιωμένους λαούς τους, σε μια εμφανή προσπάθεια κατευνασμού, ενώ ο ΓΓ Αμρ Μούσα προειδοποίησε πως «ό,τι γίνεται στην Τυνησία είναι πολύ κοντά μας».

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Κτίριο της αστυνομίας στην Μπαακούμπα ήταν ο χτεσινός στόχος καμικάζι που επιβαίνοντας σε ασθενοφόρο ανατινάχθηκε στην είσοδο. Τουλάχιστον 15 είναι οι νεκροί (κυρίως αστυνομικοί) και άλλοι 60 οι τραυματίες, μία μέρα μετά την επίθεση σε κέντρο νεοσυλλέκτων αστυνομικών στο Τικρίτ που στοίχισε τη ζωή σε 60 ανθρώπους.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Στους 710 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις λάσπης στις ορεινές περιοχές (serrana) της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ απροσδιόριστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, αφού περιοχές, συνοικίες και σπίτια έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης ενώ την ίδια στιγμή οι βροχοπτώσεις μαίνονται.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Επίσημη επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, στη Βενεζουέλα για την προετοιμασία της πρώτου συνόδου της Κοινής Μεικτής Επιτροπής Βενεζουέλας και Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Φλεβάρη με κύρια θέματα την ενέργεια και τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου και των τροφίμων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ