Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Κοντά στην επίτευξη νέας συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) βρίσκεται η σερβική κυβέρνηση η οποία αναμένεται να ρυθμίζει ζητήματα προηγούμενων δανειοδοτήσεων, με έμφαση στη συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στη σερβική οικονομία.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Με αίμα βάφτηκε το κήρυγμα ενός ιμάμη στο εθνικό στάδιο της πρωτεύουσας του δυτικοαφρικανικού Μάλι, Μπαμάκο. Στην προσπάθεια του πλήθους να «ευλογηθεί» από τον κληρικό ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου πάνω από 36 γυναικόπαιδα και άλλα 60 άτομα τραυματίστηκαν. Το κατάμεστο στάδιο είναι χωρητικότητας 25.000 ατόμων.

ΣΟΦΙΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Περίπου 200 Βούλγαροι εθνικιστές, υποστηρικτές των κομμάτων VMRO και AΤΑΚΑ, αποδοκίμασαν χτες τον Σέρβο πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στη Σόφια, απαιτώντας να ζητήσει συγνώμη για την άρνηση των σερβικών μεθοριακών αρχών να επιτρέψουν την περασμένη βδομάδα την είσοδο ομάδας Βουλγάρων στη Σερβία.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Δικαστήριο της Κολομβίας καταδίκασε σε επτάμισι χρόνια κάθειρξη τον Μάριο Ουρίμπε, πρώην γερουσιαστή και εξάδελφο του πρώην προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε, για τις σχέσεις με την ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση AUC. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για την ανάμειξή του στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως μαζικές σφαγές, που έχουν διαπράξει οι AUC.

NEO ΔΕΛΧΙ.-- Ειδικό δικαστήριο στο ινδικό κρατίδιο της Γκουτζαράτ καταδίκασε 31 κατηγορούμενους για την εκδήλωση φωτιάς σε επιβατηγό τρένο στην πόλη Γκόντρα το 2002, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 59 επιβάτες στην πλειοψηφία τους ινδουιστές. Η συγκεκριμένη επίθεση μουσουλμάνων κατά ινδουιστών οδήγησε στη συνέχεια σε επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα 1.000 νεκρούς κυρίως μουσουλμάνους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ