Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

OYΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ.-- Στο αίμα βάφτηκαν οι χτεσινές κινητοποιήσεις φοιτητών στην πόλη Κουντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο συμφοιτητή τους σε φυλακή, που τον απέδωσαν σε βασανιστήρια. Η βίαιη καταστολή της διαδήλωσης από αστυνομικούς είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων νέων.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ζήτησε από τον Σέρβο πρωθυπουργό Μίρκο Τσβέτκοβιτς, να παραιτηθεί για να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Το ίδιο 24ωρο, στο Κοσσυφοπέδιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Κοσσοβάρων Αλβανών Εντίτα Ταχίρι διορίστηκε επικεφαλής κλιμακίου αξιωματούχων στις μελλοντικές συνομιλίες με τους Σέρβους υπό την αιγίδα της ΕΕ.

ΑΜΠΙΤΖΑΝ.-- Αμείωτες συνεχίζονται το τελευταίο 48ωρο οι μάχες ανάμεσα στους ένοπλους υποστηρικτές των δύο προέδρων στην Ακτή Ελεφαντοστού, που ξέσπασαν κοντά στα σύνορα με Λιβερία και Γουινέα, προκαλώντας επί της ουσίας παραβίαση της εκεχειρίας που τηρείται στην περιοχή την τελευταία εξαετία.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ενοπλοι της ισλαμικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ πυροβόλησαν θανάσιμα αστυνομικό αξιωματούχο στη βορειοανατολική πολιτεία της Νιγηρίας, Μπόρνο.

ΛΑ ΠΑΣ - ΛΙΜΑ.-- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται η Βολιβία και το Περού, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις συνεχίζονται για περισσότερες από 60 μέρες, έχοντας προκαλέσει απώλειες ανθρώπινων ζωών, χιλιάδες εκτοπισμένους και άστεγους και τεράστιες καταστροφές.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενας 20χρονος Σαουδάραβας, ο Χαλίντ Αλι Αλνταουσάρι, συνελήφθη στο Λάμποκ του Τέξας, στις ΗΠΑ και κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές ότι επιχείρησε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις, μεταξύ αυτών εναντίον του πρώην Προέδρου Τζορτζ Ο. Μπους, αλλά και 12 φραγμάτων στο Κολοράντο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ