Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ο ΓΓ του ΟΗΕ κατηγόρησε χτες τη Λευκορωσία πως παραβίασε το διεθνές εμπάργκο όπλων που ισχύει για την Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας απέρριψε τις αιτιάσεις ως ανυπόστατες.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια επίθεσης ομάδας ενόπλων άγνωστης ταυτότητας στην κατοικία του προέδρου της ΛΔ Κονγκό Τζόζεφ Κινσάσα.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Κένυας και Αιθιοπίας άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτεθούν κατά των ισλαμιστών ανταρτών αλ Σαμπάαμπ στη Σομαλία μετά από την πρόσφατη απειλή τους να επιτεθούν στην Κένυα.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Κόμμα της αντιπολίτευσης στο Κουβέιτ απαίτησε χτες την απομάκρυνση του πρωθυπουργού ενόψει της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης που σχεδιάζεται για τις 8 του μήνα.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Μεγάλης έκτασης επεισόδια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν το Σάββατο σε μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση που πραγματοποίησαν χιλιάδες Κροάτες εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μέτρα λιτότητας και τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης. Χειρότερα επεισόδια, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός διαδηλωτή, σημειώθηκαν προχτές στο Σπλιτ σε διαδήλωση βετεράνων του πολέμου σε ένδειξη στήριξης του Τίχομιρ Πούρντα, βετεράνου πολέμου που συνελήφθη στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη κι αναμένεται να εκδοθεί στη Σερβία κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου.

ΡΩΜΗ.-- Ξεκίνησε εκ νέου χτες η δίκη του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην οποία κατηγορείται ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του ότι υπερτιμολόγησαν σκόπιμα τα ποσά που καταβλήθηκαν για την εξασφάλιση τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου «Mediaset». Ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας πως ενώ ο ίδιος το επιθυμεί, του το απαγορεύουν οι δικηγόροι του...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ