Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Κατηγορίες για λαθρεμπόριο ανθρώπινων οργάνων σε βάρος τριών Κοσσοβάρων Αλβανών πρώην αξιωματούχων και ενός Τούρκου γιατρού, απήγγειλε χτες η αστυνομικο-δικαστική αποστολή της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο (Eulex). Μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι ο πρώην υπουργός Υγείας Ιλίρ Πρετσάι και ο Τούρκος γιατρός Ερτσίν Σονμέζ.

AMΠΙΤΖΑΝ.-- Αναστέλλονται για τις επόμενες μέρες όλες οι επιχειρήσεις της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ακτή Ελεφαντοστού, εξαιτίας της δραματικής επιδείνωσης της κατάστασης στη δυτικοαφρικανική χώρα.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν χθες σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον μουσουλμανικού τεμένους στην πόλη Νοουσχέρα του Πακιστάν, προκαλώντας πανικό στους παρευρισκόμενους.

TZIMΠΟΥΤΙ.-- Ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και στρατού κατέκλυσαν χτες τους κεντρικούς δρόμους του Τζιμπουτί καταφέρνοντας να αποτρέψουν την πραγματοποίηση αντικυβερνητικής διαδήλωσης κατά του προέδρου Ισμαήλ Ομάρ Γκουέλεχ από κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας προχώρησαν δημοσιογράφοι χθες στην Τουρκία, λόγω της προσαγωγής 10 συναδέλφων τους με κατηγορίες που αφορούν την υπόθεση Εργκένεκον, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι όποιος αντιδρά στην πολιτική του φιμώνεται.

ΜΟΣΧΑ.-- Με «ιερό πόλεμο» κατά της Ρωσίας και κύμα επιθέσεων σε στρατηγικούς στόχους προειδοποιεί ο επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης «Μουτζαχεντίν του Καυκάσου», Ντόκου Ουμάροφ, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος που μεταδόθηκε στο δικτυακό τόπο «kavkazcenter.com». Υπενθυμίζεται πως ο Ουμάροφ είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας το Γενάρη στο αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Μόσχας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ