Παρασκευή 15 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Η ισπανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Telefonica» σχεδιάζει να προχωρήσει σε 6.400 απολύσεις (20% του εργατικού δυναμικού) στην Ισπανία τα επόμενα τρία χρόνια και κόψιμο μισθών και επιδομάτων.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Ως «πρακτική αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους» ερμήνευσε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ τις δηλώσεις ΔΝΤ, Παγκόσμιας Τράπεζας και ΟΗΕ ότι οι «παλαιστινιακοί θεσμοί είναι σε θέση να στηρίξουν ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος». Αναλόγου περιεχομένου, τόνισε ο Φαγιάντ, ήταν και οι συζητήσεις που έγιναν χτες στις Βρυξέλλες με την ΕΕ και δωρήτριες χώρες. Ενδεικτικό, όπως είπε, είναι ότι, ήδη, δόθηκε θέση παρατηρητή στην Π. Αρχή στους κόλπους του ΠΟΕ, ενώ υπογράφτηκε συμφωνία για κατάργηση των δασμών στην εμπορία ορισμένων προϊόντων με την ΕΕ.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Απαγόρευση των διαδηλώσεων στους δρόμους της πρωτεύουσας επέβαλε, χτες, η ιρακινή κυβέρνηση προσπαθώντας να ελέγξει τις κλιμακούμενες και αυξανόμενες διαδηλώσεις των πολιτών για την έλλειψη υποδομών και τη διαφθορά. Διαδηλώσεις πλέον επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν μόνο σε τρία στάδια της πόλης. Επίσης, χτες, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι 34 νεκρούς άφησε πίσω του ο ιρακινός στρατός κατά την επιδρομή του στον καταυλισμό της αντικαθεστωτικής οργάνωσης «Μουτζαχεντίν Χαλκ» την περασμένη εβδομάδα. Η οργάνωση δεν είναι ευπρόσδεκτη τώρα στο Ιράκ, καθώς η νέα σιιτική ηγεσία έχει βελτιώσει τις σχέσεις της με την Τεχεράνη.

ΚΑΪΡΟ.-- Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τις περιπτώσεις διαδηλωτών που έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών των τελευταίων εβδομάδων, πριν και μετά την εκδίωξη Μουμπάρακ, σε μια νέα προσπάθεια αποκλιμάκωσης της διαρκώς εντεινόμενης λαϊκής οργής γι' αυτό που αντιλαμβάνονται ως «απροθυμία» του στρατού να προχωρήσει σε αλλαγές και σε τιμωρία στελεχών του καθεστώτος Μουμπάρακ.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Δεκαέξι αστυνομικοί συνελήφθησαν στο Σαν Φερνάντο, στην επαρχία Ταμαουλίπας, στο βορειοανατολικό Μεξικό, επειδή φέρονται να συγκάλυψαν την απαγωγή και τη δολοφονία περισσοτέρων από 120 ανθρώπων, στη συντριπτική τους πλειονότητα μετανάστες, από την εγκληματική οργάνωση «Λος Σέτας». Στο μεταξύ, οι αρχές της Ταμαουλίπας ανακάλυψαν ακόμη έναν κοινό τάφο στο Σαν Φερνάντο με 10 πτώματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 126. Επίσης οι αρχές ανακάλυψαν και άλλον ομαδικό τάφο με 12 σορούς στην επαρχία Σιναλόα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ