Παρασκευή 24 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την αποχώρησή του από τις διαβουλεύσεις με το Λευκό Οίκο όσον αφορά την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους ανακοίνωσε χτες ο Ερικ Κάντορ, ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τονίζοντας ότι «για την αύξηση στους φόρους υπάρχει αδιέξοδο».

ΛΙΜΑ.-- Στους 4 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών και στους 71 οι τραυματίες από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Τρίτη μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων ασφαλείας στη Ουνκαβελίκα στο κεντρικό Περού.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Νέος γύρος κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων χτες από τους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα με αίτημα την αύξηση των κονδυλίων προς την Παιδεία και τη μεταρρύθμιση του νόμου για την Παιδεία της εποχής του δικτάτορα Πινοτσέτ ώστε η Παιδεία να γίνει πραγματικά δημόσια και ελεύθερη σε όλους.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Εκπρόσωποι της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» κατήγγειλαν χτες πως πάνω από 100 Κογκολέζοι βιάστηκαν σε επίθεση ενόπλων παραστρατιωτικών μεταξύ 10 και 12 Ιουνίου. Οι βιασμοί έγιναν στην επαρχία Νότιο Κίβου.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Ο Αμερικανο-σομαλός οικονομολόγος Αμπντιουέλι Μοχάμεντ Αλι διορίστηκε χτες νέος πρωθυπουργός της Σομαλίας μετά την υποχρεωτική παραίτηση του προκατόχου του από τον πρόεδρο της χώρας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς δήλωσε χτες μετά τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου δε θα αποτελέσει όρο για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ, όπως είχαν ισχυριστεί προχτές Γερμανοί βουλευτές στο πλαίσιο επίσκεψής τους στο Βελιγράδι.

ΤΟΚΙΟ.-- Το ιαπωνικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε πως παρακολουθεί στενά τις κινήσεις 11 κινεζικών πολεμικών πλοίων που βρέθηκαν να πλέουν ανοιχτά των διεθνών υδάτων της ιαπωνικής νήσου Οκινάουα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ