Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΥΝΙΔΑ.-- Ενας 14χρονος σκοτώθηκε από «εξοστρακισμό σφαίρας» αστυνομικού, όπως είναι η επίσημη εκδοχή, κατά τη διάρκεια προσπάθειας διάλυσης διαδηλωτών στο Σίντι Μπουζίντ, στην κεντρική Τυνησία. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις, το τελευταίο 24ωρο, και σε πολλές περιπτώσεις στόχος πυρπόλησης έγιναν αστυνομικά τμήματα ενώ στο Μενζέλ Μπουργκίμπα κλάπηκαν όπλα και πυρομαχικά. Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Εσέμπσι μίλησε για «απόπειρες αποσταθεροποίησης» από «περιθωριακές δυνάμεις», τις οποίες χαρακτήρισε κυρίως «θρησκευτικού χαρακτήρα» και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 23 Οκτωβρίου όπως έχει αποφασιστεί.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Μια μικρή πόλη από σκηνές έχουν στήσει νεαροί Ισραηλινοί στο κέντρο του Τελ Αβίβ διαμαρτυρόμενοι για την εκτόξευση των τιμών των ακινήτων που έχει κάνει απλησίαστα τα ενοίκια ιδιαίτερα για τους νέους και τα νέα ζευγάρια. Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να παρέμβει το ισραηλινό κράτος. Το Σαββατοκύριακο πλήθος κόσμου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους κατασκηνωτές, ενώ η Ενωση Ισραηλινών Φοιτητών κάλεσε σε ανάλογες κινητοποιήσεις σε σειρά πόλεων και πανεπιστημίων.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Τη υπογραφή του ρυθμιστικού νόμου για την σύσταση μηχανισμού ελέγχου των τιμών των αγαθών ώστε να καταπολεμηθεί η κερδοσκοπία αλλά και την έγκριση κονδυλίων ύψους 5,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις υποδομές και 3,25 δισ. δολαρίων για την υλοποίηση του οικιστικού προγράμματος υπέγραψε λίγο πριν την αναχώρησή του για την Κούβα ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, για τη δεύτερη φάση της χημειοθεραπείας του, όπως ανακοίνωσε χτες ο αντιπρόεδρος Ελίας Χάουα.

ΑΒΑΝΑ.-- Στην Κούβα είναι από χτες ο εκλεγμένος Πρόεδρος του Περού, Ογιάντα Ουμάλα, για συναντήσεις με τον Πρόεδρο Ραούλ Κάστρο και την κουβανική ηγεσία. Η Κούβα αποτελεί την αυλαία της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, πριν την ορκωμοσία του στις 28 Ιουλίου.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ.-- Αστυνομικοί του Σαν Φρανσίσκο εντόπισαν, καταδίωξαν, πυροβόλησαν πισώπλατα και σκότωσαν 19χρονο αφροαμερικανό επειδή δεν πλήρωσε το εισιτήριο του τραμ σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής του Μπεϊσάιντ, που διαδραματίστηκε το δολοφονικό περιστατικό, με αποτέλεσμα οι διαδηλώσεις ενάντια στην κρατική βία να είναι καθημερινές. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο νεαρός μόλις είχε αποφυλακιστεί και οπλοφορούσε και ότι οι ίδιοι βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στην περικοπή 6.500 θέσεων εργασίας προχωρά η «Cisco Systems». Οι περικοπές περιλαμβάνουν και τους 2.100 εργαζόμενους που επέλεξαν να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης, εντούτοις, ο πραγματικός αριθμός των περικοπών φτάνει τις 11.500 καθώς το σχέδιο, αφορά επίσης τη μείωση, κατά 15%, των θέσεων υψηλόβαθμων στελεχών και την πώληση της μονάδας κατασκευής αποκωδικοποιητών στο Χουάρες του Μεξικού στην «Foxconn Technology».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ