Τετάρτη 27 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Βόμβα που είχε στόχο περίπολο του ΟΗΕ που ανήκει στο γαλλικό τάγμα εξερράγη χτες το απόγευμα, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρεις κυανόκρανους, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην πόλη - λιμάνι της Σιδώνας, 40 χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού.

ΡΑΜΠΑΤ.-- Το θάνατο 78 ατόμων προκάλεσε χτες η (από άγνωστη αιτία) συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους τύπου C-130 στην ορεινή περιοχή Γκελμίμ του Νότιου Μαρόκου. Από το αεροπορικό δυστύχημα κατάφεραν να επιβιώσουν τρία άτομα, που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το αεροσκάφος μετέφερε 60 στρατιωτικούς, 12 πολίτες και εννιαμελές πλήρωμα.

ΣΕΟΥΛ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Την αποστολή 300 μετρικών τόνων αλευριού και άλλων τροφίμων στη ΛΔ Κορέας αποφάσισε χτες η γείτονά της Ν. Κορέα, έπειτα από τη νέα εκτίμηση ειδικών του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ ότι περίπου 6.000.000 Βορειοκορεάτες αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η διατροφική κρίση που προκλήθηκε στα τέλη Μάη στη Γερμανία από επικίνδυνη μετάλλαξη του εντερο-αιμορραγικού βακτηρίου E-coli τερματίστηκε χτες και επίσημα από τις γερμανικές υγειονομικές αρχές, έχοντας προκαλέσει το θάνατο 52 ατόμων σε σύνολο 4.321 κρουσμάτων.

ΚΑΪΡΟ.-- Ο νοσηλευόμενος πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, που αναμένεται να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα για τη δολοφονία διαδηλωτών, είναι πολύ εξασθενημένος από απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες, λαμβάνοντας πλέον μόνο υγρά, μετέδωσε χτες το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ