Σάββατο 30 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Σε πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, στις 30 Νοέμβρη, οδηγείται η Ισπανία, σε μία καταφανή κίνηση δρομολόγησης δυσοίωνων εξελίξεων και εκτόνωσης ή κατευνασμού της λαϊκής οργής, που έχει φτάσει σε σημείο βρασμού, καθώς τροφοδοτείται ολοένα και περισσότερο από το ενδεχόμενο ένταξης στο μηχανισμό ΕΚΤ - ΕΕ - ΔΝΤ τη στιγμή που η ανεργία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ.-- 48ωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποίησαν οι δάσκαλοι του Παναμά ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των 15 (από τα 16) συνδικάτων που απαιτούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Σε ακόμη 16 χρόνια κάθειρξης για διαφθορά και απάτες με ακίνητα καταδικάστηκε χτες ερήμην ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας, Μπεν Αλι. Για την ίδια υπόθεση της απάτης με ακίνητα καταδικάστηκε η κόρη του Νεσρίν σε κάθειρξη 8 ετών και ο σύζυγός της Σάχερ αλ Ματέρι σε κάθειρξη 16 ετών.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Το Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο (TSL) ήρε χτες το απόρρητο που ίσχυε για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, των φωτογραφιών και των στοιχείων για τους τέσσερις άνδρες που καταζητούνται για τη δολοφονία το 2005 του πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι. Μεταξύ των υπόπτων είναι ο Μουσταφά Αμίν Μπαντρεντίν, που θεωρείται υπαρχηγός της «Χεζμπολάχ» και ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στις πρεσβείες ΗΠΑ και Γαλλίας στο Κουβέιτ το 1983.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ