Τρίτη 2 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις απομάκρυναν χτες ορισμένα από τα οδοφράγματα Σέρβων του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου που στήθηκαν την περασμένη βδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια των Κοσσοβάρων Αλβανών αστυνομικών να αναλάβουν τη φύλαξη τελωνείων και μεθοριακών φυλακίων στα διοικητικά όρια με τη Σερβία.

AMΠΟΥΤΖΑ.-- Η νιγηριανή κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες για πρώτη φορά ότι θα επιθυμεί την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ακραία ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χάραμ που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες ένοπλες επιχειρήσεις και βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία του βόρειου τμήματος της χώρας.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Εκατοντάδες Ισραηλινοί γιατροί, που απεργούν εδώ και περίπου τρεις μήνες, διαδήλωσαν προχτές στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, απαιτώντας μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς. Ο πρόεδρος της Εθνικής Ενωσης Γιατρών Λεονίντ Εϊντελμαν ξεκίνησε απεργία πείνας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να παρέμβει για να επιλυθεί η κρίση. Στο μεταξύ ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες υποδέχθηκε χτες αντιπροσωπεία νέων που κινητοποιούνται ενάντια στην ακριβή στέγη, διαβεβαιώνοντας ότι θα μεσολαβήσει ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Ο Μαουρίσιο Μάκρι, υποψήφιος του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου, δεξιού κόμματος PRO και απερχόμενος κυβερνήτης της μητροπολιτικής περιοχής του Μπουένος Αϊρες, επανεξελέγη με ευρύτατη πλειοψηφία (64,25%) στις τοπικές εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με το πρακτορείο «Telam».

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Ο Χοσέ Αντόνιο Ακόστα Ερνάντες, γνωστός με το παρατσούκλι «Ελ Ντιέγκο» και επικεφαλής της συμμορίας Λα Λίνεα, που συνελήφθη μετά από μάχη με την αστυνομία, ομολόγησε ότι διέταξε τη δολοφονία 1.500 ατόμων. Οι ΗΠΑ αναμένεται να ζητήσουν την έκδοση του Ελ Ντιέγκο στις ΗΠΑ, ώστε να δικαστεί για τις δολοφονίες της Αμερικανίδας προξενικού υπαλλήλου Λέσλι Ενρίκες, του Αμερικανού συζύγου της Αρθουρ Ρέντελφς και του συζύγου μιας άλλης προξενικής υπαλλήλου, του Χόρχε Αλμπέρτο Σαλσέδο, το 2010.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Απόφαση για την αποσυμφόρηση των φυλακών έλαβε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, καθώς η κατάσταση είναι πλέον «εκρηκτική». Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, ανακοινώθηκε ότι θα αποφυλακισθεί το 40% των κρατουμένων, δηλαδή 20.000 άτομα που δεν έχουν τελέσει σοβαρά εγκλήματα. Οι κρατούμενοι αυτοί θα αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ