Σάββατο 20 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΣΛΟ.-- Στην απομόνωση για άλλες τέσσερις βδομάδες, δηλαδή έως τις 19 Σεπτέμβρη, θα παραμείνει ο φασίστας, ρατσιστής και αντικομμουνιστής Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που σκότωσε 77 ανθρώπους. Την Πέμπτη, οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των δύο τηλεφωνικών κλήσεων που έκανε ο Μπρέιβικ στην αστυνομία για να παραδοθεί, όπου, ανάμεσα στα άλλα, πριν το μακελειό, είχε αποκαλέσει τον εαυτό του «διοικητή του νορβηγικού αντικομμουνιστικού κινήματος αντίστασης».

NEA ΥΟΡΚΗ.-- Στην περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας έως τα τέλη Σεπτέμβρη, θα προχωρήσει η τράπεζα Bank Of America, ώστε να περιορίσει τις ζημίες στο χαρτοφυλάκιό της, σύμφωνα με τους «Financial Times». Οκτώ τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Royal Bank of Scotland, Barclays, UBS και HSBC, ανακοίνωσαν περισσότερες από 60.000 απολύσεις τον περασμένο μήνα.

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Σε λιγότερο από 24 ώρες, 11 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από παραστρατιωτικούς στο Αγουάν, ενώ ακόμη 14 τραυματίστηκαν. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι νεκροί και οι τραυματίες ήταν μέλη του κινήματος των αγροτών MUCA, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους στρατούς των μεγαλοτσιφλικάδων.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Το πρόγραμμα εθνικοποίησης όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον τομέα του χρυσού, δηλαδή χρυσωρυχεία και εταιρείες επεξεργασίας, θα ανακοινώσει εντός των προσεχών ημερών ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Τις περιπτώσεις ακόμα 9.800 θυμάτων της δικτατορίας Πινοτσέτ, αναγνώρισε η Χιλή αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν, από το 1973 ως το 1990, σε 40.018. Επίσης ο αριθμός των νεκρών ή αγνοουμένων επανεκτιμήθηκε σε 3.227 μετά την προσθήκη άλλων 30 περιπτώσεων.

TZOYMΠΑ.-- Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες σε συγκρούσεις μεταξύ φυλών στο Νότιο Σουδάν, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης της επαρχίας Τζόνγκλεϊ, Κιολ Μανγιάνγκ Τζούουκ.

ΤΟΚΙΟ.-- Σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε χτες ανοικτά της Φουκουσίμα στη βορειοανατολική Ιαπωνία, με το επίκεντρο σε απόσταση 80 χλμ. από τις ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό σε βάθος 20 χλμ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ