Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

MOΣΧΑ.-- Το σχέδιο κατασκευής ενός δικτύου αγωγών φυσικού αερίου από τη ρωσική Απω Ανατολή στη ΛΔ Κορέας και από κει στη Νότια Κορέα, μήκους 1.700 χλμ συζήτησαν χτες ο ηγέτης της ΛΔ Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ κατά τη συνάντησή του με το Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην πόλη Ουλάν Ούντε της ανατολικής Σιβηρίας.

ΑΣΤΑΝΑ.-- Σημαντικές συμφωνίες και επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 4,1 δισ. δολαρίων υπέγραψε χτες στο Καζακστάν ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος Λι Μιουνγκ Μπακ, εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων την ανάληψη κατασκευής ενός μεγάλου πετροχημικού συγκροτήματος από κονσόρτσιουμ νοτιοκορεατικών επιχειρηματικών κολοσσών.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής ξεκίνησε χτες η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ενωσης των Κρατών της Νοτίου Αμερικής-UNASUR με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των δυσμενών συνεπειών της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

MOΣΧΑ.-- Τη σύλληψη του ε.α. αντισυνταγματάρχη της Αστυνομίας της Μόσχας, Ντμίτρι Παβλιουτσένκοφ, ως ανθρώπου που οργάνωσε, έναντι αμοιβής, τη δολοφονία της γνωστής αντιπολιτευόμενης δημοσιογράφου Αννα Πολιτόφσκαγια τον Οκτώβρη του 2006 επιβεβαίωσαν χτες οι ρωσικές αρχές.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Εντεκα άτομα, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά, κάηκαν χτες ζωντανοί από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους νότια του Μπρίσμπαν στην Αυστραλία. Στη διώροφη κατοικία ζούσαν συνολικά 13 άτομα και από τον πύρινο όλεθρο κατόρθωσαν να διασωθούν μόνο δύο ενήλικες.

ΧΑΓΗ.-- Ο Γκόραν Χάτζιτς, πρώην επικεφαλής των Σέρβων της Κροατίας, δήλωσε χτες αθώος για τις κατηγορίες που του προσάπτουν οι αρχές του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.- Η οργάνωση «Δορυφορικό Πρόγραμμα Σέντινελ» που υποστηρίζεται από το Αμερικανό ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ ανακοίνωσε χτες πως εντόπισε δύο ακόμη μαζικούς τάφους στην περιοχή Κάντουγλι της σουδανικής επαρχίας του Νότιου Κορντοφάν, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα του Σουδάν με το ανεξάρτητο πλέον Νότιο Σουδάν.

ΠΝΟΜ ΠΕΧΝ.- Το θάνατο 6χρονου κοριτσιού στην Καμπότζη από ιό της γρίπης των «πτηνών» τύπου Η5Ν1 επιβεβαίωσε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ