Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) απέρριψε χτες το αίτημα της κενυατικής κυβέρνησης να σταματήσει την έρευνα που διεξάγει σχετικά με τη μετεκλογική βία στη χώρα. Το ΔΠΔ δικαιολόγησε την απόφαση λέγοντας πως το Ναϊρόμπι απέτυχε στην πραγματοποίηση επαρκών ερευνών σε βάρος έξι υπόπτων που ενέχονται στο κύμα μετεκλογικής βίας του 2007 που είχε προκαλέσει το θάνατο πολλών εκατοντάδων ανθρώπων.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και υποστηρικτές του 30χρονου αρχηγού της Ενωσης Νεολαίας τoυ ANC Τζούλιους Μαλέμα που έκαναν πορεία προς την έδρα του κόμματος στο Γιοχάνεσμπουργκ σημειώθηκαν χτες. Οι νεαροί διαμαρτύρονταν για την παραπομπή του Μαλέμα στην πειθαρχική επιτροπή του κόμματος κατηγορούμενος πως έπληξε τη φήμη του ANC και διέσπειρε διχόνοια.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τουλάχιστον 46 άτομα πέθαναν από χολέρα στην πολιτεία Γιόμπε της βόρειας Νιγηρίας μέσα στον περασμένο μήνα.

OYEΛΙΝΓΚΤΟΝ.-- Μετά από 131 χρόνια κλείνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νέας Ζηλανδίας «NZPA», θύμα της κρίσης στο χώρο του Τύπου σε ένα ολοένα και μεταβαλλόμενο περιβάλλον λόγω Ιντερνετ. Οι εκδοτικοί όμιλοι Fairfax και του APN News Media και το αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων AAP θα βγουν ωφελημένοι από το κλείσιμο του πρακτορείου...

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Ο ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη Βαλεντίν Ινζκο και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνάντησή τους στο Σεράγεβο, κάλεσαν τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας «να επιδείξουν ετοιμότητα για την επίτευξη ποιοτικού συμβιβασμού προς όφελος της χώρας και των πολιτών της» με στόχο την ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Διασώθηκαν χθες 19 ανθρακωρύχοι που είχαν παγιδευτεί μία βδομάδα πριν σε ορυχείο της κινεζικής επαρχίας Χάιλοτζιανγκ, μετά από πλημμύρα στη στοά του ορυχείου. Οι ομάδες διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν ακόμα τρεις ανθρακωρύχους που αγνοούνται.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πλημμύρες που προκάλεσαν οι μουσώνες στην περιοχή Κοχιστάν του Πακιστάν, ενώ πολλοί είναι οι αγνοούμενοι. Οι βροχές προκάλεσαν κατολισθήσεις και ένα ολόκληρο χωριό καταστράφηκε, δείχνοντας ότι η χώρα παραμένει ανοχύρωτη ακόμα και μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου χρόνου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ