Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Απόφαση για δημοσιοποίηση του πορίσματος της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί, που είχε αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, αποφάσισε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατόπιν συμφωνίας του γενικού εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη.

MOΣΧΑ.-- Τοξικό σύννεφο κάλυψε χτες τμήματα της ρωσικής πόλης Τσέλιαμπισκ, στην περιοχή των Ουραλίων, αναγκάζοντας τις αρχές να αναβάλουν το προγραμματισμένο άνοιγμα των σχολείων και ταλαιπωρώντας πολλές χιλιάδες Ρώσους, εκατοντάδες εκ των οποίων αναγκάστηκαν να ζητήσουν πρώτες βοήθειες στα επείγοντα τοπικών νοσοκομείων υποφέροντας από πονοκεφάλους, δύσπνοια και ερεθισμούς του αμφιβληστροειδούς. Οι τοπικές αρχές κατηγόρησαν ως αιτία του τοξικού νέφους τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες της περιοχής καθώς νωρίτερα ποσότητα βρομίνης σε υγρή μορφή, που ήταν αποθηκευμένη σε γυάλινα δοχεία μέσα σε βαγόνια, διέρρευσε και κατέληξε σε κατοικημένες περιοχές.

BΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Η συνέχιση καλών σερβο-κροατικών σχέσεων είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, δήλωσε χτες στο Βελιγράδι ο Κροάτης Πρόεδρος, Ιβο Γιοσίποβιτς, τονίζοντας ότι οι πρόσφατες φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ αξιωματούχων αμφοτέρων των χωρών είναι προσωρινού χαρακτήρα και δεν μπορούν να αλλάξουν τη θετική τάση.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Εξαρση σαρκοβόρων βακτηριδίων που είχαν κάνει την εμφάνισή τους αρχικά στην περιοχή της Βικτόρια Μπερνσντέιλ της Αυστραλίας παρατηρείται πλέον σε όλο το μήκος της ακτής από το ανατολικό Τζίπσλαντ μέχρι το Φράνκστον, καθώς επίσης και στη Μπελαρίν Πενίνσουλα. Πρόκειται για βακτηρίδια τα οποία «τρώνε» τη σάρκα και που, αν η ασθένεια δεν εντοπιστεί και θεραπευτεί έγκαιρα, ενδέχεται να οδηγήσει και σε ακρωτηριασμό των ασθενών...

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Απόφαση που επιτρέπει την κράτηση υπόπτων για τρομοκρατία χωρίς καταδίκη πήρε η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα προκειμένου να παρατείνει την κράτησή τους, δεδομένου ότι με τη λήξη του πολέμου και την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα ήταν δυνατό να απελευθερωθούν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ