Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΛΜΑΤΙ.-- Οκτώ εργάτες έχασαν χτες τη ζωή τους στο Καζακστάν μετά από ισχυρή έκρηξη αερίου σε εγκατάσταση άντλησης πετρελαίου στο λιμάνι Ακτάου στην Κασπία Θάλασσα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της χώρας και πρόσθεσε πως η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου επειδή παραβιάστηκαν οι κανόνες ασφαλείας. Μέχρι που γράφονταν αυτές οι λέξεις η κρατική εταιρεία μεταφοράς πετρελαίου «KazTransOil» δεν είχε προβεί σε κάποια ανακοίνωση.

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες στην Αϊτή, καθώς η χολέρα συνεχίζει -με υφέσεις και εξάρσεις- να θερίζει. Σημειώνεται ότι από την επιδημία της χολέρας έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αϊτή περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα είναι περίπου 500.000.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- ΝΑΤΟ και αντικαθεστωτικοί δηλώνουν «έκπληκτοι» για τη σθεναρότατη αντίσταση των κανταφικών και εκτιμούν ότι ίσως στην πόλη έχει εγκλωβιστεί ο γιος του Καντάφι, Μουτασίμ. Ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για «ανείπωτη καταστροφή αφού αδιευκρίνιστος αριθμός αμάχων παραμένει εγκλωβισμένος στις μάχες». Το Μεταβατικό Συμβούλιο, που σπαράσσεται ολοένα περισσότερο από έριδες για την κατανομή της εξουσίας, έχει παραπέμψει για μετά το τέλος των μαχών κάθε απόπειρα σύστασης κυβέρνησης.

ΜΟΝΡΟΒΙΑ.-- Ουρές εκατοντάδων μέτρων έξω από τα εκλογικά τμήματα σχημάτιζαν χτες από νωρίς το πρωί εκατομμύρια Λιβεριανοί ψηφοφόροι προκειμένου να εκλέξουν νέο πρόεδρο, Βουλή και Γερουσία. Επικρατέστερη για την προεδρία παραμένει το πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και απερχόμενη πρόεδρος Ελεν Τζόνσον Σέρλιφ, μία από τρεις βραβευθείσες με το ΝΟΜΠΕΛ ειρήνης για το 2011.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ