Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Η αιγυπτιακή στρατιωτική ηγεσία δεν υπολόγισε ορθώς τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον στην απαγόρευση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και τη σύλληψη στελεχών τους. Αυτό φέρεται να υποστηρίζει ο αρχηγός του αμερικανικού ΓΕΣ που συναντήθηκε με το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και εκτίμησε ότι η ένταση θα αποκλιμακωθεί. Να μην επηρεάσει το επεισόδιο αυτό την ετήσια χορήγηση 1,3 δισ. δολαρίων στον αιγυπτιακό στρατό, τουλάχιστον για φέτος, ζητά ο πρόεδρος Ομπάμα. Εντούτοις, ο αιγυπτιακός Τύπος, χτες, «σήκωνε» το θέμα υποστηρίζοντας ότι οι οργανώσεις αυτές βρίσκονται πίσω από «προσπάθειες πρόκλησης αναρχίας και κοινωνικής αναταραχής».

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Πολυήμερη περιοδεία σε Μεξικό. Κολομβία και Εκουαδόρ ξεκίνησε χτες ο Μπάι Λι Τσεν, αντιπρόεδρος της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας, με προφανή στόχο τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων κυρίως των οικονομικών και εμπορικών δεσμών, τη στιγμή μάλιστα που ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Ζι Τζιπίνγκ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Πράσινο φως από τις «αντιμονοπωλιακές» αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ έλαβε η εξαγορά του κατασκευαστή κινητών «Motorola Mobility» από την «Google», μια συμφωνία ύψους 12,5 δισ. δολαρίων. Είναι η μεγαλύτερη εξαγορά που προωθεί η «Google» στα 13 χρόνια της ιστορίας της, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει τον έλεγχο μιας σειράς διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

AΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ.-- Ο τροπικός κυκλώνας «Τζιοβάνα» με ταχύτητα 194 χλμ την ώρα χτύπησε χτες τη Μαδαγασκάρη προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, σοβαρές υλικές καταστροφές στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας και στο 60% των σπιτιών των ανατολικών ακτών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ