Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Στους 377 έχει ανέλθει ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από την πυρκαγιά στη φυλακή της Κομαγιάγουα στην Ονδούρα, ενώ θεωρείται ακόμη προσωρινός, καθώς ανακαλύπτονται ακόμη απανθρακωμένα πτώματα και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να ξεπεράσει τους 400. Οι κρατούμενοι, οι περισσότεροι προφυλακισμένοι χωρίς απαγγελία κατηγορίας, αφέθηκαν να καούν από τους φύλακες κλειδωμένοι μέσα στα κελιά τους.

ΤΟΚΙΟ.-- Ο Ναότο Καν, πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο Ασοσιέιτεντ Πρες πως η χώρα ήταν εντελώς απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει την πυρηνική καταστροφή στο συγκρότημα της Φουκουσίμα, σημειώνοντας ότι η κρίση αποκάλυψε τα τρωτά σημεία της πυρηνικής βιομηχανίας, την ανεπάρκεια του διευθυντικού προσωπικού να διαχειριστεί την κρίση και τους ελλιπέστατους κανονισμούς ασφαλείας των σταθμών ενέργειας. Ο Καν υποχρεώθηκε σε παραίτηση τον περασμένο Σεπτέμβρη.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Εκπρόσωποι της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία ανέλαβαν την ευθύνη για την προχτεσινή κινηματογραφική απόδραση 119 κρατουμένων σε φυλακές της νότιας πολιτείας Κόγκι.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Σουδανοί και Νοτιοσουδανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χτες πως θα επιχειρήσουν να καθορίσουν επακριβώς τα σύνορα των χωρών τους μέσα στο προσεχές τρίμηνο σε μία προσπάθεια να εκτονώσουν τη μεταξύ τους ένταση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ