Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Διαδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης οργάνωσαν μέλη των γεωργικών ενώσεων της Ιταλίας για να καταγγείλουν τη συνεχή αύξηση των φόρων, και ιδιαίτερα αυτών των ακινήτων, και απαίτησαν τη μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης. Σημείωσαν πως τους επόμενους μήνες αν οι φόροι και οι τιμές των καυσίμων δε μειωθούν, κινδυνεύουν να κλείσουν 200.000 μικρομεσαίες γεωργικές επιχειρήσεις.

ΚΙΤΟ.-- Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από χτες ο Πρόεδρος του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα με κύριο αντικείμενο την υπογραφή σειράς συμφωνιών «στρατηγικής σημασίας» με την τουρκική ηγεσία. Μετά την Τουρκία ο Ραφαέλ Κορέα θα μεταβεί στην Ισπανία.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων εντός των προσεχών βδομάδων ανακοίνωσε το γερμανικό συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων Verdi. Ανήγγειλε σήμερα στο Βερολίνο ότι θα υπάρξουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις εντός των προσεχών βδομάδων, και μάλιστα «σκληρότερες» σε σύγκριση με τις πρώτες, με μισθολογικά αιτήματα. Το συνδικάτο Verdi από κοινού με το DBB διαπραγματεύονται με το γερμανικό δημόσιο και με την αυτοδιοίκηση, τη νέα συλλογική σύμβαση για τα περίπου δύο εκατομμύρια μέλη τους, έχοντας απορρίψει την προσφορά για αύξηση 3,3% για τα δύο ερχόμενα έτη, καταβληθείσα σε δύο δόσεις και συνεχίζουν να διεκδικούν αύξηση 6,5%.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα- ανάμεσά τους για δεύτερη φορά την Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην γενική διευθύντρια του ομίλου «News International» του Ρούπερτ Μέρντοκ, καθώς και τον σύζυγό της, Τσάρλι- ως υπόπτους για συνωμοσία για παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης και τη συμμετοχή στο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Ο Πέδρο Πιμεντέλ, πρώην επικεφαλής των Σωμάτων Καϊμπίλες, των ταγμάτων θανάτου των Ενόπλων Δυνάμεων που έδρασαν κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6.060 ετών για το ρόλο που έπαιξε στη σφαγή 201 χωρικών στο χωριό Λας Δος Ερες, στην επαρχία Πετέν της Γουατεμάλας, το 1982.

ANTIΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Οι αιθιοπικές αρχές ανακοίνωσαν χτες βράδυ πως τουλάχιστον 19 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν σε στάση λεωφορείου από επίθεση αγνώστων με πυροβόλα όπλα κοντά στην πόλη Μπόνγκα.

AMΠΟΥΤΖΑ.-- Στους 19 έφθασαν χτες οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση που εξαπέλυσαν ισλαμιστές την Κυριακή σε χριστιανικό ναό στην κεντρική νιγηριανή πόλη Τζος...

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε χτες ότι συνάπτει, για πρώτη φορά, διπλωματικές σχέσεις με τη Σομαλία.

BEΛΙΓΡΑΔΙ.-- Στις 6 Μάη θα διεξαχθούν οι σερβικές βουλευτικές εκλογές σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε χτες ο Πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΛΔ Κορέας για τα πυρηνικά, και υφυπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο, φέρεται σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Γιομιούρι να πρότεινε σε κεκλεισμένων των θυρών συνδιάσκεψη ασφαλείας στη Ν. Υόρκη το άνοιγμα γραφείων συνδέσμων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ