Τρίτη 20 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΡΙΠΟΛΗ .-- Ακόμα και η Διεθνής Αμνηστία (γνωστή για τις φιλοϊμπεριαλιστικές θέσεις της) σε έκθεσή της κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις, δεν ερεύνησε τις συνθήκες υπό τις οποίες δικές του επιθέσεις σκότωσαν αμάχους κατά την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη βορειοαφρικανική χώρα, και ότι δεν φρόντισε να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων. Η ηγεσία που εγκαταστάθηκε μετά τη ΝΑΤΟική επέμβαση, το λεγόμενο «Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο», ζητάει να εκδοθεί στη Λιβύη ο Αμπντάλα αλ Σενούσι, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών επί Καντάφι, που συνελλήφθη το Σάββατο στη Μαυριτανία.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ενας 6χρονος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε στο μηρό από σφαίρα Ισραηλινού στρατιώτη, στη Ράφα, στο νότο της Λωρίδας της Γάζας, την Κυριακή, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Το συμβάν δεν επιβεβαιώνει ο ισραηλινός στρατός.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ο αντικομμουνιστής πρώην πάστορας από την Ανατολική Γερμανία Γιοάχιμ Γκάουκ είναι και επισήμως ο νέος Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας, αφού εξελέγη με 991 ψήφους σε σύνολο 1.240 μελών της Ομοσπονδιακής Εθνοσυνέλευσης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Περισσότεροι από 70 διαδηλωτές συνελήφθησαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο πάρκο Ζουκότι της Νέας Υόρκης, στην επέτειο των έξι μηνών από την εμφάνιση του αποκαλούμενου κινήματος «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ».

ΜΙΝΣΚ.-- Η Λευκορωσία προχώρησε την Παρασκευή στην εκτέλεση δύο ανδρών που κρίθηκαν ένοχοι από δικαστήριο για τη βομβιστική επίθεση στο μετρό της πρωτεύουσας, το Μισνκ, τον περασμένο Απρίλη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες. Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΕΕ, που πιθανά να οδηγήσει στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας.

ΑΒΑΝΑ.-- Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του πάπα Βενέδικτου στην Κούβα, την ερχόμενη εβδομάδα, διάφορες αντεπαναστατικές ομάδες επιχειρούν να παρουσιάσουν πως στη χώρα επικρατεί αποσταθεροποίηση. Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι κουβανικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή δεκάδων μελών της ομάδας «Γυναίκες στα Λευκά». Η συγκεκριμένη ομάδα, όπως έχει αποκαλυφθεί, λαμβάνει χορηγίες από τις ΗΠΑ, που χρηματοδοτούν αντεπαναστατικές ομάδες στην προσπάθεια να ανατρέψουν τη σοσιαλιστική Κούβα.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Πυρκαγιά κατακαίει από χτες εκατοντάδες εκτάρια δασώδους έκτασης στους πρόποδες του υψηλότερου βουνού της Κένυας («Ορος Κένυα» με 5.199 μέτρα ύψος) προκαλώντας άτακτη φυγή αγρίων ζώων, που αναζητούν ασφαλέστερο καταφύγιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ