Σάββατο 21 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

BEΛΙΓΡΑΔΙ.-- Περίπου το 70% των Σέρβων πολιτών αντιτίθενται στην προοπτική ένταξης της χώρας τους στο ΝΑΤΟ καταδεικνύουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία «Ipsos Strategic Marketing» για λογαριασμό του σερβικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Β92».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η ήπειρος της Αφρικής «κάθεται» πάνω από μία τεράστια υπόγεια δεξαμενή πόσιμου νερού σε 100πλάσια ποσότητα απ' αυτή που υπάρχει στην επιφάνεια υποστηρίζει άρθρο επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Επιστολές Περιβαλλοντικής Ερευνας».

ΝΤΑΚΑΡ.-- Στη Σενεγάλη κατέφυγε χτες ο ανατραπείς Πρόεδρος του Μάλι Αμάντου Τουμανί Τουρέ μαζί με 15 μέλη της οικογένειάς του.

ΜΠΙΣΑΟΥ.-- Η Οικονομική Ενωση Δυτικοαφρικανικών χωρών «ECOWAS» και η Αφρικανική Ενωση καταδίκασαν χτες ως «παράνομη» την απόπειρα των πραξικοπηματιών της δυτικοαφρικανικής Γουινέας-Μπισάου να φτιάξουν μία «μεταβατική» κυβέρνηση και να διενεργήσουν εκλογές το 2014. Παράλληλα, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Αφρικανική Αναπτυξιακή Τράπεζα ανέστειλαν τη χορήγηση «βοήθειας» αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων προς τη δυτικοαφρικανική χώρα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε άντρο ναρκέμπορων που διακινούν κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη.

ΟΥΕΛΛΙΝΓΚΤΟΝ.-- Η κυβέρνηση της Ν. Ζηλανδίας ενέκρινε χτες την πώληση 16 αγροκτημάτων συνολικής έκτασης περίπου 8.000 εκταρίων σε Κινέζους επενδυτές της εταιρείας «Σανγκάη Πενγκζίν» έναντι 163.000.000 δολαρίων παρά τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης πως διακυβεύεται η ευημερία της χώρας από τέτοιες συναλλαγές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ