Σάββατο 21 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ.-- Η Κίνα και η Ισλανδία υπέγραψαν έξι συμφωνίες συνεργασίας, μεταξύ των οποίων και μία συμφωνία πλαίσιο για την σύμπραξη στην Αρκτική, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού Ουέν Ζιαμπάο. Οι άλλες συμφωνίες αφορούν επίσης στη συνεργασία στους τομείς της θαλάσσιας επιστήμης και τεχνολογίας, στη γεωθερμία, στην ηλιακή ενέργεια.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Αεροσκάφος (Μπόινγκ 737-200) της εταιρείας Bhoja Air συνετρίβη χτες το απόγευμα δίπλα σε αεροδρόμιο κοντά στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί με αποτέλεσμα οι 127 επιβαίνοντες και πλήρωμα να είναι το πιθανότερο όλοι νεκροί. Το αεροσκάφος μετά τη συντριβή του έπιασε φωτιά. Η μοιραία πτήση είχε ξεκινήσει από το Καράτσι, με προορισμό το Ισλαμαμπάντ, ενώ το δυστύχημα συνέβη εν μέσω ισχυρών βροχών με κεραυνούς.

BEΛΙΓΡΑΔΙ.-- Περίπου το 70% των Σέρβων πολιτών αντιτίθενται στην προοπτική ένταξης της χώρας τους στο ΝΑΤΟ, καταδεικνύουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία «Ipsos Strategic Marketing» για λογαριασμό του σερβικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Β92».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η ήπειρος της Αφρικής «κάθεται» πάνω από μία τεράστια υπόγεια δεξαμενή πόσιμου νερού σε 100πλάσια ποσότητα απ' αυτή που υπάρχει στην επιφάνεια, υποστηρίζει άρθρο επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Επιστολές Περιβαλλοντικής Ερευνας».

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ.-- Η κυβέρνηση της Ν. Ζηλανδίας ενέκρινε χτες την πώληση 16 αγροκτημάτων συνολικής έκτασης περίπου 8.000 εκταρίων σε Κινέζους επενδυτές της εταιρείας «Σανγκάη Πενγκζίν» έναντι 163.000.000 δολαρίων παρά τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης πως διακυβεύεται η ευημερία της χώρας από τέτοιες συναλλαγές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ