Σάββατο 2 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΥΝΙΔΑ.- Σαφή προειδοποίηση προς τους εξτρεμιστές ισλαμιστές -σαλαφιστές- απηύθυναν οι αστυνομικές αρχές της Τυνησίας μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των σαλαφιστών κατά αστυνομικών τμημάτων και αστυνομικών στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκούν για εφαρμογή του ισλαμικού νόμου και της σαρίας, που δεν αναγνωρίζει αστυνομία παρά μόνο αυτή που έχει ως στόχο την τήρηση του ισλαμικού νόμου. Οι τυνησιακές αρχές προειδοποίησαν ότι θα ανοίγουν πυρ στο εξής στον οποιονδήποτε προβαίνει σε τέτοιου είδους επίθεση και τόνισαν ότι ο τυνησιακός λαός έχει αποφασίσει για το πώς θέλει να κυβερνηθεί, δεν επέλεξε τη σαρία και αυτό είναι τελειωτικό.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν χτες στο Λάγος της Νιγηρίας ανάμεσα σε αστυνομικούς και φοιτητές που διαμαρτύρονται για την απόφαση του προέδρου της χώρας να αλλάξει το όνομα του πανεπιστημίου από «Πανεπιστήμιο Λάγος» (γνωστό και ως UNILAG) σε «Πανεπιστήμιο Μοσούντ Αμπιόλα», προς τιμήν αντιπολιτευόμενου πολιτικού ακτιβιστή που πέθανε στη φυλακή πριν μία δεκαετία.

MOΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Σομαλικά κυβερνητικά στρατεύματα και στρατιώτες της Αφρικανικής Ενωσης κατέλαβαν χτες τη στρατηγικής σημασίας νότια πόλη Αφμάντοου, όπου είχαν σημαντική στρατιωτική βάση οι ισλαμιστές της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ». Σύμφωνα με το BBC, οι ισλαμιστές εγκατέλειψαν την περιοχή αμαχητί με το που είδαν τις κυβερνητικές δυνάμεις να πλησιάζουν...

ΚΙΕΒΟ.-- Οι ουκρανικές αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες που φέρονται ύποπτοι για τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Απρίλη στο Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας, όπου τραυματίστηκαν 31 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 10 νέοι. Πρόκειται για άνδρες κάτω των 40 ετών που είχαν ζητήσει από τις αρχές 4,5 εκατομμύρια δολάρια για να μην προβούν στις επιθέσεις.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Εκρηξη σημειώθηκε χτες στην αφγανική πόλη Χοστ, κοντά σε βάση των κατοχικών ΝΑΤΟικών δυνάμεων, χωρίς ωστόσο να δίνονται λεπτομέρειες.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου «Ρόιτερ» η Κίνα προχώρησε στη σύλληψη υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Υπουργείου Ασφαλείας, με την κατηγορία της κατασκοπείας προς όφελος των ΗΠΑ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ