Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 11 εργαζόμενοι και 16 ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά, σε χαλυβουργικό εργοστάσιο στο ινδικό κρατίδιο Αντρα Πραντές, μετά από έκρηξη οξυγόνου την Τετάρτη. Η έκρηξη στο κρατικό εργοστάσιο συνέβη όταν οι εργάτες πραγματοποιούσαν τον έλεγχο μιας πρόσφατα εγκατεστημένης μονάδας οξυγόνου, η οποία εξερράγη. Οι νεκροί αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά, καθώς η πλειοψηφία των τραυματιών φέρει εγκαύματα στο 75% του σώματός τους και παρά το ότι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είναι αμφίβολο αν θα επιβιώσουν.

ΛΙΜΑ.-- Απεργιακή κινητοποίηση, 48ωρη, πραγματοποίησαν οι δάσκαλοι του Περού με αίτημα την αύξηση του προϋπολογισμού για την εκπαίδευση, και την αύξηση των μισθών τους που παραμένουν «παγωμένοι» από το 2006 και ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Ογιάντα Ουμάλα δεν έχει κάνει τίποτα παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Σε 10.000 απολύσεις και κλείσιμο μονάδων μέχρι το τέλος του 2013 προχωρά η φινλανδική κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων «NOKIA» με στόχο την εξοικονόμηση 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στα πλαίσια της «αναδιάρθρωσης» και της «ανταγωνιστικότητας».

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Ο Κινέζος Πρόεδρος Χου Ζιντάου έφθασε χτες στη Δανία για επίσημη επίσκεψη όπου αναμενόταν να υπογράψει σειρά συμφωνιών συνεργασίας πριν αναχωρήσει για το Μεξικό για να πάρει μέρος στη Σύνοδο της G-20.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Η εταιρεία «Raizen», θυγατρική της «Shell» στη Βραζιλία αποφάσισε να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για την αγορά εκτάσεων για καλλιέργεια ενεργειακών καρπών, μετά από πιέσεις των κρατικών αρχών καθώς οι εκτάσεις αυτές φιλοξενούν αυτόχθονους πληθυσμούς, οι οποίοι υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την εγκατάλειψη του σχεδίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ