Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, θα ανακοινώσει εντός των προσεχών ημερών στο Κοινοβούλιο την έναρξη «διαδικασίας ελέγχου των συνεπειών της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στη Βρετανία», ενώ την ίδια στιγμή 100 βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος υπέγραψαν επιστολή που καλούν τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να ετοιμάσει νομοθεσία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ΕΕ μετά τις επόμενες εκλογές.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Αυστραλοί γερουσιαστές απέρριψαν χτες έστω και οριακά (74 κατά και 72 υπέρ) κυβερνητικό νομοσχέδιο που θα νομιμοποιούσε τις αρχές να διώχνουν οικονομικούς πρόσφυγες που προσπαθούν να προσεγγίσουν την Αυστραλία διά θαλάσσης σε επισφαλή πλοιάρια.

XAΓΗ.-- Μία από τις κατηγορίες γενοκτονίας εναντίον του πρώην προέδρου των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς απέσυρε χτες το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) (μηχανισμός που έστησαν οι ιμπεριαλιστές), απορρίπτοντας ωστόσο το αίτημα του κατηγορούμενου για απαλλαγή από άλλες δέκα κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και η κατηγορία για συμμετοχή του στη σφαγή περίπου 8.000 Μουσουλμάνων, στη Σρεμπρένιτσα, το 1995. Η κατηγορία, από την οποία απηλλάγη ο Κάρατζιτς αφορά τη φερόμενη ανάμειξή του σε μαζικές δολοφονίες από τις σερβικές δυνάμεις κατά Μουσουλμάνων και Κροατών, σε περιοχές της Βοσνίας στη διάρκεια του πολέμου 1992 - 1995. Αργότερα, το ΔΠΔ καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση για ασέβεια τον αντιπολιτευόμενο πολιτικό ηγέτη του «Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος» Βόισλαβ Σέσελι, λόγω της άρνησής του να αφαιρέσει από ιστοσελίδα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν μάρτυρες.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Νέο μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων συγκλόνισε, χτες, την ιρακινή πρωτεύουσα και τα περίχωρα, ενισχύοντας την εντύπωση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο αναζωπύρωσης της θρησκευτικής διαδογματικής βίας που είχε πνίξει στο αίμα τον ιρακινό λαό ως αποτέλεσμα της διαίρεσης που είχε προκαλέσει η αμερικανική κατοχή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ