Τρίτη 14 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΞΑΣ._Συνελήφθη χτες βράδυ ο ένοπλος άνδρας που άρχισε να πυροβολεί, δίχως φανερή αιτία, στο πανεπιστήμιο Α&Μ του Τέξας από παρακείμενο σπίτι, προκαλώντας τον τραυματισμό «πολλών» ατόμων συμπεριλαμβανομένων και αστυνομικών.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ._ Οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε υποστηριχτές δύο συνδικάτων με φρουρούς «ασφαλείας» έξω από ορυχείο πλατίνας της εταιρίας Λονμίλ κοντά στην περιοχή Μαρικάνα (70 χλμ ΒΔ του Γιοχάνεσμπουργκ) της Ν.Αφρικής μετελίχθησαν χτες σε αιματηρές συγκρούσεις με αστυνομικούς με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον εννιά ατόμων (οι περισσότεροι εργάτες).

ΡΩΜΗ.-- Η χαμηλού κόστους ιταλική αεροπορική εταιρεία «Wind Jet» ανέστειλε όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της λόγω οικονομικών προβλημάτων, καθώς μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για την εξαγορά της από την «Alitalia» κινδυνεύει να χάσει την άδεια λειτουργίας της. Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα αεροδρόμια καθώς ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους.

ΤΟΥΝΤΖΕΛΙ.-- Τον βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Χουσεΐν Αϊγκούν απήγαγαν αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ανακοινώθηκε την Κυριακή από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη της νοτιοανατολικής περιφέρειας της Τουρκίας Τούντζελι.

ΓΚΟΜΕΡΑ.-- Περισσότεροι από 900 κάτοικοι απομακρύνθηκαν με πλοίο αργά τη νύχτα της Κυριακής από τη νότια περιοχή του νησιού Γκομέρα των Καναρίων Νήσων εξαιτίας των πυρκαγιών που πλήττουν το νησί από τις 4 Αυγούστου. Από τότε μέχρι σήμερα, δύο πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν καεί περισσότερα από 8.000 στρέμματα του πάρκου του Γκαραχονάι, που έχει χαρακτηριστεί παγκόσμια κληρονομιά από την «Unesco».

BEΛΙΓΡΑΔΙ.-- Την εκτίμηση ότι η Πρίστινα δεν είναι έτοιμη να συνεχίσει το διάλογο με το Βελιγράδι διατύπωσαν πολιτικοί εκπρόσωποι των Σέρβων του Κοσσόβου, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να καθοριστεί τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών στη διάρκεια των προηγούμενων συνομιλιών, στις Βρυξέλλες.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας «Ερνέστο», ενώ οι Πολιτείες Ταμπάσκο και Βερακρούς είναι αυτές που επλήγησαν περισσότερο.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τραγικό δυστύχημα με 52 νεκρούς και 46 τραυματίες σημειώθηκε στην ορεινή περιοχή Τσαμπά στο κρατίδιο Χιμασάλ Πραντές, στη Βόρεια Ινδία, όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα βάθους 76 μέτρων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ, ανακοίνωσε ότι επέλεξε τον Πολ Ράιαν ως το συνυποψήφιό του για τη θέση του αντιπροέδρου στις εκλογές του Νοέμβρη. Ο 42χρονος Ράιν, από το Ουισκόνσιν, είναι πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον προϋπολογισμό, αλλά και «εκλεκτός» του «Κινήματος του Τσαγιού», του υπερσυντηρητικού και αντιδραστικού κινήματος εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ