Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Στο προσκήνιο επανέρχονται οι πιθανοί σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία ανθρώπων και ζώων από την καλλιέργεια και κατανάλωση γενετικά μεταλλαγμένων υβριδίων μετά τις προχτεσινές ανακοινώσεις Γάλλων ερευνητών του πανεπιστημίου Καν για τους καρκινικούς όγκους σε ποντίκια πειραματόζωα που τράφηκαν με «τροποποιημένο» καλαμπόκι της αμερικάνικης πολυεθνικής Μονσάντο.

Χτες, η γαλλική κυβέρνηση ανέθεσε στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας (ΑΝSES) τη διενέργεια έρευνας σχετικά με την επαλήθευση των αποτελεσμάτων της πειραματικής μελέτης και αν επαληθευτούν θα απαιτήσει την απαγόρευση των μεταλλαγμένων όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο πρώην συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Νοτιανατολική Ευρώπη Ερχαρντ Μπούσεκ δήλωσε χτες ότι η «τελική λύση» για το Κοσσυφοπέδιο «μπορεί να είναι η διχοτόμηση». Εντούτοις εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Βελιγράδι πριν από την ένταξη στην ΕΕ θα πρέπει να αναγνωρίσει το ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο σαν «ανεξάρτητο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ