Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ενας Ισραηλινός στρατιώτης νεκρός και τουλάχιστον άλλοι δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της ανταλλαγής πυρών που σημειώθηκε στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων με την Αίγυπτο στην περιοχή της χερσονήσου του Σινά. Οπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός εντοπίστηκαν κοντά σε σημείο όπου ανεγείρεται φράχτης τρεις ένοπλοι που εισήλθαν βαριά οπλισμένοι και με ζώνη με εκρηκτικά στο ισραηλινό έδαφος.

ΛΙΜΑ.-- Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 4 τραυματίστηκαν όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με διαδηλωτές σε ορυχείο χρυσού στη βόρεια περιοχή Ανκάς του Περού. Το περιστατικό διαδραματίστηκε κοντά στο μεγαλύτερο ορυχείο χρυσού της χώρας «Pierina» της καναδικής εταιρείας «Barrick Gold», καθώς οι κάτοικοι είχαν κλείσει το δρόμο που οδηγεί στο ορυχείο, διαμαρτυρόμενοι για την εξάντληση των αποθεμάτων νερού από την πολυεθνική, το οποίο στερούνται.

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Την παραίτησή του υπέβαλε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Μπάτσο Ακχαλάια μετά τις αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια κρατουμένων σε φυλακή της πρωτεύουσας της Γεωργίας, λίγες μόλις βδομάδες πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη χώρα, την 1η Οκτώβρη. Προηγούμενα, είχε παραιτηθεί και η υπεύθυνη υπουργός, ενώ η διεύθυνση της φυλακής και κάποιοι φρουροί συνελήφθησαν.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Την αποχώρηση από το Αφγανιστάν 33.000 Αμερικανών κατοχικών στρατιωτών, που είχαν σταλεί ως ενισχύσεις το 2009, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διατηρούν ισχυρές κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, ενώ εντείνεται η ανησυχία της Ουάσιγκτον για τις επιθέσεις «από άτομα που είναι ντυμένα με στολές στρατιωτών και αστυνομικών του Αφγανιστάν».

ΣΕΟΥΛ.-- Προειδοποιητικά πυρά σε αλιευτικά σκάφη από τη ΛΔ Κορέας έριξε χτες το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας όταν εισήλθαν σε διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή της Κίτρινης Θάλασσας.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Διπλή επίθεση αυτοκτονίας σε κεντρικό εστιατόριο της σομαλικής πρωτεύουσας, Μογκαντίσου, προκάλεσε το περασμένο 48ωρο το θάνατο τουλάχιστον 14 ατόμων, μεταξύ των οποίων τρεις δημοσιογράφοι και δύο αστυνομικοί, και τον τραυματισμό πολλών άλλων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ