Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Δάνειο ύψους 1 δισ. δολαρίων θα δώσει η Τουρκία στην Αίγυπτο, όπως ανακοινώθηκε χτες από την τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το δάνειο θα δοθεί σε δύο δόσεις, στις 30/10/2012 και στις 30/1/2013, στο πλαίσιο της πολιτικής της Αγκυρας να εμφανιστεί ως ο «προστάτης των μουσουλμάνων» και να αναβαθμίσει το ρόλο της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

ΣΑΝΑ'Α.-- Τουλάχιστον 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε χτες σε παραλιακή στρατιωτική βάση σην πόλη Σχούρκα, στο νότο της Υεμένης. Την ευθύνη ανέλαβε, εμμέσως, η ισλαμιστική «Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου» μιλώντας για αντίποινα στο θάνατο επτά μελών της την προηγούμενη μέρα σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην ευρύτερη περιοχή.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ενταλμα σύλληψης εξέδωσε χτες η ιρακινή Εισαγγελία μετά από σχετική κοινοβουλευτική απόφαση σε βάρος του πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράκ, Σινάν αλ Σχιμπάμπι, με την κατηγορία της εμπλοκής του σε σκάνδαλο διαφθοράς που περιλαμβάνει και την αισχροκέρδεια από τις συναλλαγές σε συνάλλαγμα. Στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα τραπεζικά στελέχη.

BEΛΙΓΡΑΔΙ.-- Συνελήφθη και προφυλακίστηκε χτες ο διευθυντής του υποκαταστήματος της Eurobank EFG, στην πόλη Πρόκουπλιε, της νότιας Σερβίας, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 5.349.950 δηναρίων, 70.795 ευρώ και 12.990 ελβετικών φράγκων για να εξοφλήσει προσωπικά χρέη προς τρίτους...

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Αγνωστοι έκλεβαν από την υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών της αυστραλιανής πολιτείας Βικτόρια το πανίσχυρο παυσίπονο «Φενταμίλ» - που είναι 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη - και προκειμένου να μη γίνει αντιληπτό το αντικαθιστούσαν με νερό! Ως χτες είχαν απολυθεί δύο τραυματιοφορείς ενώ στην υπόθεση αυτή τη στιγμή η αστυνομία εικάζει ότι εμπλέκονται συνολικά επτά άτομα και εκτιμά πως οι κακοποιοί έκλεβαν το παυσίπονο για να το χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή ισχυρών ναρκωτικών ουσιών.

TOKIO.-- Υπό παραίτηση τελεί ο Ιάπωνας υπουργός Δικαιοσύνης, Κεΐσου Τανάκα, αφότου παραδέχθηκε χτες τις σχέσεις που είχε με το οργανωμένο έγκλημα πριν 30 χρόνια.

ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Η κυβέρνηση του Νότιου Σουδάν έδωσε χτες το πράσινο φως για την άμεση επανέναρξη της παραγωγής πετρελαίου έπειτα από πολύμηνη αναστολή λόγω διαφορών με το γειτονικό Σουδάν πάνω στους δασμούς και τα τέλη διέλευσης του μαύρου χρυσού από τα σουδανικά λιμάνια.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 18 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν, την ώρα που πήγαιναν σε γάμο, στην επαρχία Μπαλκχ και ακόμα 15 τραυματίστηκαν, λόγω έκρηξης βόμβας που ήταν τοποθετημένη στο δρόμο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση ούτε είναι σαφές ποιος ήταν ο στόχος.

ΑΓΚΡΙ.-- Εκρηκτικός μηχανισμός που πυροδοτήθηκε από απόσταση με στόχο αγωγό φυσικού αερίου είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 Τούρκοι στρατιώτες που περνούσαν από το σημείο στην περιοχή Ελεσκίρτ της επαρχίας Αγκρί.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-- Τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην ουγγρική πρωτεύουσα εξαιτίας της βόμβας μισού τόνου που βρέθηκε σε συνοικία της βόρειας Βουδαπέστης, η οποία είναι αμερικανικής κατασκευής και χρονολογείται από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ