Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Διαδηλώσεις πραγματοποίησαν χτες οι φοιτητές σε όλη την χιλιανή επικράτεια σε ένδειξη συμπαράστασης στους ψαράδες της Χιλής που βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις από το καλοκαίρι ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του προέδρου Σεμπάστιαν Πινιέρα για την αλιεία.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Στη δημιουργία ξεχωριστής κοινοβουλευτικής ομάδας προχωρά ο πρώην πρωθυπουργός και ένας εκ των δύο μονομάχων για την ηγεσία του νεογκολικού κόμματος UMP, Φρανσουά Φιγιόν, πιέζοντας για διενέργεια νέας εσωτερικής εκλογικής αναμέτρησης και επιμένοντας στις κατηγορίες για νοθεία σε βάρος του αντιπάλου του, Ζαν Φρανσουά Κοπέ.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων δάγκειου πυρετού καταγράφονται μέχρι στιγμής για το 2012, έναντι αυτών του 2011 στην Ινδία, φτάνοντας ήδη τα 35.000 Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, λόγω του ιού, που μεταδίδεται μέσα από τα κουνούπια, έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής 216 άνθρωποι.

ΝΤΟΧΑ.-- Το λιώσιμο πάγου που καλύπτει το ένα τέταρτο του βόρειου ημισφαιρίου θα μπορούσε να εντείνει σημαντικά το φαινόμενο του θερμοκηπίου προειδοποίησε χτες έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε στις συνομιλίες για τις κλιματικές αλλαγές που πραγματοποιούνται από την αρχή της βδομάδας στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καταδίκασε χτες για πρώτη φορά την πρακτική της κλειτοριδεκτομής που εφαρμόζεται κυρίως σε μουσουλμανικές χώρες σε βάρος της υγείας δεκάδων εκατομμυρίων γυναικών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ