Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΤΡΟΠΑΒΛΟΒΣΚ ΚΑΜΤΣΑΤΣΚΙ.-- Οι χείμαρροι λάβας από το ηφαίστειο «Τόλμπτσικ» στην Καμτσάτκα της ρωσικής Απω Ανατολής κατέστρεψαν μια σειρά από οικοδομήματα του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα ή τραυματισμοί ανθρώπων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει απειλή επέκτασης της πυρακτωμένης λάβας στους οικισμούς, που βρίσκονται κοντά στο ηφαίστειο. Σημειώνεται πως το ηφαίστειο άρχισε να ενεργοποιείται και να εκρήγνυται το βράδυ της 27 Νοέμβρη, ύστερα από μια περίοδο ηρεμίας που διήρκεσε 36 χρόνια.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Παγκόσμια Τράπεζα για τις τιμές των τροφίμων που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, προφανώς προσπαθώντας να αποσοβήσει την προοπτική λαϊκών αντιδράσεων παγκοσμίως όπως το 2008. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, οι τιμές σημείωσαν αύξηση 7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος ενώ ειδικότερα οι τιμές των σιτηρών, είναι αυξημένες κατά 12%.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι κατάφερε να δημιουργήσει βλαστοκύτταρα από το αίμα ασθενή με στόχο να τα μετατρέψουν σε αιμοφόρα αγγεία.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ-ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα τα αρχεία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών για το στρατόπεδο «Χόλα» όπου βασανίστηκαν βάναυσα ή δολοφονήθηκαν δεκάδες μέλη της φυλής των Μάου-Μάου, που είχαν εξεγερθεί στη διάρκεια της δεκαετίας του '50 κατά των Βρετανών αποικιοκρατών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ