Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Το θάνατο σκόρπισε χτες νωρίς το πρωί φορτηγό που μετέφερε πυροτεχνήματα και βεγγαλικά και εξερράγη, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει γέφυρα στην επαρχία Χενάν, στην κεντρική Κίνα. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο «Ξινχουά», τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 16 είναι οι τραυματίες. Αλλες πηγές κάνουν λόγο για 26 νεκρούς.

ΕΡΕΒΑΝ.-- Αργά το βράδυ της Πέμπτης σε κεντρικό σημείο της αρμενικής πρωτεύουσας, του Ερεβάν, έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του Παρούιρ Αϊρικιάν, 64 χρόνων, που είναι ένας εκ των 8 υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές στην Αρμενία στις 18 Φλεβάρη. Ο Αϊρικιάν, που είναι πρόεδρος του κόμματος «Ενιαία αυτοδιάθεση», διακομίστηκε με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομείο.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Ο αρχιεπίσκοπος του Λος Αντζελες δημοσιοποίησε χτες, βάσει δικαστικής απόφασης, τους φακέλους κρουσμάτων παιδεραστίας στις οποίες εμπλέκονται τουλάχιστον 100 «ιερωμένοι» και ανακοίνωσε ότι ο προκάτοχός του, 76χρονος καρδινάλιος Ρότζερ Μαχόνι, απαλλάχθηκε των διοικητικών και δημόσιων καθηκόντων του στην ιεραρχία της εκκλησίας. Οι κακοποιήσεις τουλάχιστον 10.000 παιδιών (τα περισσότερα αγόρια) έγιναν από τη δεκαετία του '50 και έπειτα.

ΜΠΑΝΤΖΟΥΛ.-- Τέσσερις είναι από σήμερα οι εργάσιμες ημέρες της βδομάδας στη δυτικοαφρικανική Γκάμπια των περίπου 2.000.000 κατοίκων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας θα εργάζονται μέχρι και την Πέμπτη αφού πλέον με απόφαση του Προέδρου της χώρας Γιαχία Τζάμεχ καθιερώνεται ως αργία και η Παρασκευή για να δοθεί, όπως είπε, στους πιστούς Μουσουλμάνους, μία ακόμη ημέρα περισυλλογής και προσευχής...

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Για συνέχιση και ενίσχυση της βρετανικής συμμετοχής στην εκπαίδευση των νέων λιβυκών δυνάμεων ασφαλείας διαβεβαίωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Λιβύη. Υπενθυμίζεται ότι Βρετανοί αξιωματικοί είχαν αναλάβει τέτοιου είδους καθήκοντα αμέσως μετά το πέρας της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ