Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η κινεζική αστυνομία, αναφορικά με το θάνατο βρέφους, υπό -μέχρι στιγμής- «αδιευκρίνιστες συνθήκες». Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενός έτους αγόρι, σκοτώθηκε όταν πέρασε από πάνω του αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού του πατέρα του με εκπροσώπους των αρχών, που προσπαθούσαν να του το πάρουν, γιατί δεν είχε να πληρώσει το πρόστιμο που επιβάλλει το κράτος για το τρίτο παιδί. Το αγοράκι «έπεσε» από τα χέρια του πατέρα του και βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου.

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΙΡΜΠΙΛ.-- Την απόφαση της αυτόνομης κουρδικής κυβέρνησης στο βόρειο Ιράκ να προχωρήσει με την κατασκευή του δικού της αγωγού που θα εξάγει πετρέλαιο προς την Τουρκία επανέλαβε ο υπουργός Φυσικών Πόρων της αυτόνομης περιοχής Ασχτι Χαουράμι. Η δήλωση αυτή πυροδοτεί περαιτέρω την ένταση με την κεντρική κυβέρνηση της Βαγδάτης που επιμένει ότι μόνο η κεντρική διοίκηση έχει δικαίωμα απόφασης ως προς την αξιοποίηση των φυσικών πόρων της χώρας, με την αυτόνομη κουρδική περιοχή να την κατηγορεί για μη καταβολή εσόδων από το κουρδικό πετρέλαιο. Αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο αγωγό έχει εκφράσει και η Ουάσιγκτον.

NΤΕΝΒΕΡ.-- Αστυνομικοί εντόπισαν χτες σε σπίτι του βορειοανατολικού Ντένβερ στις ΗΠΑ νεκρούς μία γυναίκα και δύο παιδιά, δίχως να είναι σε θέση να απαντήσουν εάν πρόκειται για δολοφονία ή αυτοκτονία. Στο ίδιο σπίτι βρέθηκε ένα τρίτο παιδί τραυματισμένο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΤΟΚΙΟ.-- Ο ιαπωνικός βιομηχανικός όμιλος ηλεκτρονικών FUJITSU ανακοίνωσε χτες απολύσεις και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις 5.000 εργαζομένων (περίπου το 3% του εργατικού δυναμικού που απασχολεί διεθνώς) στο πλαίσιο ανασυγκρότησης του ομίλου και διατήρησης της κερδοφορίας...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ