Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΑΜΑΛΑ.-- Είκοσι πέντε μέλη της «Χαμάς» συνελήφθησαν από τις παλαιστινιακές αρχές ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή στη Δ. Οχθη. Σύμφωνα με διαρροές κατηγορούνται για κατοχή εκρηκτικών. Η «Χαμάς», από την άλλη, δήλωσε ότι δε γνωρίζει τίποτε για εκρηκτικά.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της ΛΔ Κονγκό και της ένοπλης αντικυβερνητικής οργάνωσης Μ23 στη διάρκεια ειρηνευτικών συνομιλιών που έχουν στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας, Καμπάλα, επαναβεβαίωσαν εκ νέου για την απόφασή τους να εφαρμόσουν την ειρηνευτική συμφωνία του 2009 που τερμάτιζε τις συγκρούσεις στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και θα οδηγούσε σε διάλυση της ένοπλης οργάνωσης και ενσωμάτωσής της στον κογκολέζικο στρατό.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ενοπλοι, πιθανώς ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, επιτέθηκαν χτες σε συνεργείο νοσηλευτών που σκόπευαν να κάνουν εμβολιασμούς παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας στη βορειοανατολική πόλη Κάνο, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τουλάχιστον 12 άτομα.

ΝΤΑΚΑ.-- Νέο ατύχημα επιβατηγού πλοίου σημειώθηκε χτες στο Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα επιβατηγό σκάφος με περισσότερα από 100 άτομα συγκρούστηκε με άλλο πλοίο, με αποτέλεσμα όλοι οι επιβάτες να βρεθούν στο νερό, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται - μέχρι στιγμής - πληροφορίες για νεκρούς.

ΓΚΟΥΑΧΙΡΑ.-- Απεργία διαρκείας ξεκίνησαν οι ανθρακωρύχοι στην Κολομβία σε ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία, αυτό της Σερεχόν στο βορρά, που ανήκει στην κοινοπραξία ντόπιου και ξένων μονοπωλιακών ομίλων. Οι 5.600 εργάτες διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς σε μια χώρα που είναι 4η στον κόσμο σε εξαγωγή κάρβουνου με τεράστια κέρδη για τους καπιταλιστές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ