Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στο Μάλι θα γίνει στις 7 Ιούλη και ο δεύτερος στις 21/7 ανακοίνωσαν χτες σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Μπαμάκο Μαλινέζοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ενώ ακόμα είναι σε εξέλιξη η ιμπεριαλιστική επέμβαση των Γάλλων που στηρίζουν και άλλες δυνάμεις, με το πρόσχημα της καταπολέμησης των ισλαμιστών, στην πραγματικότητα για να ελέγξουν τον τεράστιο φυσικό πλούτο της χώρας.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Νοτιοαφρικανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι θα απαγγείλουν την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης σε βάρος του 26χρονου επιφανούς παραολυμπιονίκη δρομέα Οσκαρ Πιστόριους για το θάνατο της 30χρονης φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ.

ΣΟΦΙΑ.-- Η βουλγαρική κυβέρνηση ζήτησε χτες από τρεις Παλαιστίνιους βουλευτές της «Χαμάς» να εγκαταλείψουν τη χώρα παρότι μετέβησαν στη Βουλγαρία με πρόσκληση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης («Κέντρο Μεσανατολικών Μελετών») και κανονική βίζα. Ο λόγος; Επειδή, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τσβέταν Τσβετάνοβ, οι τρεις πραγματοποίησαν την επίσκεψη έχοντας διαφορετικά από τα δεδηλωμένα κίνητρα.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Νέο επεισόδιο σημειώθηκε χτες στα σύνορα ινδικού και πακιστανικού Κασμίρ, δίνοντας νέα τροφή στον κύκλο έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ινδίας, ο στρατός της χώρας σκότωσε Πακιστανό στρατιώτη χτες, όταν αυτός προσπάθησε να περάσει στο ινδικό Κασμίρ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ