Τρίτη 26 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΕΒΟ.-- Στην υπογραφή Μνημονίου προχώρησαν ΕΕ και Ουκρανία για τη χορήγηση δανείου ύψους 610 εκατομμυρίων ευρών, στο Κίεβο, από τους 27, στο πλαίσιο και μελλοντικής συμφωνίας με το ΔΝΤ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ξεκίνησε χτες στη Νέα Ορλεάνη η δίκη για τη μεγάλη καταστροφή στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deep Water Horizon στον Κόλπο του Μεξικού πριν από τρία χρόνια.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες οι δημόσιοι υπόλοιποι της Μητροπολιτικής Περιφέρειας του Μπουένος Αϊρες, μετά από κάλεσμα της Ενωσης Δημοσίων Υπαλλήλων-ΑΤΕ, με αίτημα την αύξηση των αποδοχών.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Τη στήριξη όλων των γειτονικών κεντροαφρικανικών χωρών στη ΛΔ Κονγκό μετά την υπογραφή νέας ειρηνευτικής συμφωνίας στην έδρα της Αφρικανικής Ενωσης στην Αντίς Αμπέμπα μεταξύ της κογκολέζικης κυβέρνησης και της αντικυβερνητικής ένοπλης οργάνωσης Μ23, ζήτησε χτες ο ΓΓ του ΟΗΕ.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Στο σφυρί βγάζει η Ρουμανία τον εθνικό οργανισμό Ταχυδρομείων (CNPR) καθώς χτες το ρουμανικό υπουργείο «Κοινωνίας της Πληροφορίας» προχώρησε σε δημοσίευση ανακοίνωσης για την πώληση του 51% των μετοχών του οργανισμού. Ο Οργανισμός Ταχυδρομείων διαθέτει δίκτυο 7.100 γραφείων και απασχολεί περισσότερους από 32.000 υπαλλήλους.

ΣΟΦΙΑ.-- Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν προχτές νέες συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τους υψηλούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, τις γενικότερες πολιτικές φτωχοποίησης του λαού και τη «διαφθορά» των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν το τελευταίο τριήμερο οι σφοδρές συγκρούσεις γαλλικών και αφρικανικών στρατευμάτων με ισλαμιστές στο βόρειο Μάλι. Το Σάββατο, σε τέτοιες μάχες σκοτώθηκαν 13 Τσαντιανοί στρατιώτες, άλλοι πέντε τραυματίστηκαν ενώ αναφέρθηκε και ο θάνατος 65 ισλαμιστών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ