Παρασκευή 1 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης, στο Ιράκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Επίσης, άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, η οποία συνέβη κοντά σε εστιατόριο στη νότια συνοικία της Σούλα.

ΣΟΦΙΑ.-- Στις 12 Μάη θα διεξαχθούν στη Βουλγαρία οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε χτες στη Βουλή ο Πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, σημειώνοντας ότι η διάλυση της παρούσας Βουλής θα γίνει ως τις 12 Μάρτη.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε χτες την «ισλαμοφοβία» «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», που θα έπρεπε να αναγνωριστεί ως τέτοιο μαζί με το σιωνισμό, τον αντισημιτισμό και το φασισμό. Η τοποθέτηση Ερντογάν έγινε στη διάρκεια ομιλίας του στο 5ο Φόρουμ Συμμαχίας των Πολιτισμών του ΟΗΕ στη Βιέννη. Το ίδιο 24ωρο ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν επανέλαβε, σε συνέντευξή του, την πάγια θέση του πως σε περίπτωση θετικής έκβασης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας - ΕΕ αυτή θα τεθεί σε δημοψήφισμα στην Αυστρία.

TEΛ ΑΒΙΒ.-- Σταμάτησαν χτες μετά από περίπου τρεις μήνες την απεργία πείνας οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι Τάρεκ Καντάν και Τζαφάρ Εζελντίν, που βρίσκονται στις φυλακές των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων δίχως καν απαγγελία κατηγοριών. Αλλοι δύο συγκρατούμενοί τους που επίσης απείχαν από τη σίτιση μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, για να αποτραπεί περαιτέρω η ήδη επικίνδυνη επιδείνωση της υγείας τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ