Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-- Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν διόρισε χτες τον αμφιλεγόμενο υπουργό Οικονομίας και στενό συνεργάτη του, Γκιόργκι Μάτολτσι, στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στη Ρουμανία να ξεκινήσει άμεσα τη διεξαγωγή 100 τεστ για DNA αλόγου σε προϊόντα διατροφής που κυκλοφορούν στην αγορά με την ένδειξη βόειο κρέας, ανακοίνωσε χτες η ρουμανική Εθνική Κτηνιατρική Υπηρεσία και Αρχή Προστασίας των Τροφίμων (ANSVSA).

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Η πλήρης συμμετοχή του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο Περιφερειακής Συνεργασίας (RSS) στη βάση της ουδετερότητας ως προς το θέμα του καθεστώτος αποφασίστηκε χτες κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής του RSS στο Σεράγεβο. Το Κοσσυφοπέδιο πλέον θα συμμετάσχει στο RSS ως «Κόσοβο*» για να επισημανθεί ότι η οργάνωση δεν αναγνωρίζει ως ανεξάρτητη κρατική οντότητα το προτεκτοράτο.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Την κατά 3% μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των κρατικών λειτουργών αποφάσισε η κροατική κυβέρνηση με εφαρμογή του μέτρου από την 1η του μήνα, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Μιλάνοβιτς, παρά τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης και εργατικών συνδικάτων του δημόσιου τομέα.

ΝΤΑΚΑ.-- Κλιμακώνεται η βία στο Μπαγκλαντές, μετά την καταδικαστική απόφαση σε θάνατο του ισλαμιστή ηγέτη του του κόμματος Τζαμάατ ε Ισλάμι, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία της χώρας. Την Πέμπτη τόσο υποστηρικτές όσο και αντίπαλοί του συγκρούστηκαν με την αστυνομία, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, με αποτέλεσμα 40 νεκρούς, ενώ ακόμα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ