Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Με νέα απεργία συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στο Λίβανο διεκδικώντας την υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης για μισθολογικές αυξήσεις, η οποία έχει «παγώσει» εδώ και πολλούς μήνες. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν από την κυβέρνηση να αντλήσει χρήματα από τη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και εισοδημάτων.

ΚΑΪΡΟ.-- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σε πολλές πόλεις και στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα οι ενώσεις αρτοποιών, χτες, διαμαρτυρόμενες για τα σχέδια της κυβέρνησης Μούρσι και των ισλαμιστών «Αδελφών Μουσουλμάνων», να αλλάξουν το σύστημα παροχής ψωμιού με δελτίο στους πιο αδύναμους οικονομικά. Οι αρτοποιοί υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο που προτείνει η κυβέρνηση, επί της ουσίας δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της έλλειψης σιταριού, ούτε διασφαλίζεται η χορήγηση ψωμιού στους πολίτες ενώ τα έξοδα μετακυλίονται στους ίδιους. Την ίδια ώρα, ετοιμαζόταν διαδήλωση με τελικό προορισμό την έδρα των «Αδελφών Μουσουλμάνων» στο Κάιρο, μετά τα επεισόδια, του περασμένου Σαββάτου, κατά τα οποία μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν και με μαχαίρια σε ομάδα αντιπολιτευόμενων που έφτιαχνε γκράφιτι κατά της οργάνωσης στην περιοχή.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Ταχεία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συστήνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στη Σλοβενία, εκτιμώντας, παράλληλα, ως αποτελεσματικό τρόπο για τον ισοσκελισμό των ισολογισμών τούς την «Εταιρεία Διαχείρισης» του ενεργητικού των τραπεζών (BACM), ή «κακή τράπεζα», στην οποία θα συγκεντρωθούν οι «τοξικοί» τίτλοι του τραπεζικού τομέα.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Την επέκταση της δανειοδοτικής συμφωνίας προληπτικού χαρακτήρα (stand by) ύψους 3,5 δισ. ευρώ της Ρουμανίας, κατά τρεις μήνες (δηλαδή ως τον Ιούνη) αποφάσισε χτες το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) προκειμένου οι ρουμανικές αρχές να υλοποιήσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπει η έβδομη και η όγδοη αναθεώρηση της συμφωνίας.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Παραμένει επί του παρόντος πρωθυπουργός της Αυστραλίας και αρχηγός των Εργατικών η Τζούλια Γκίλαρντ, καθώς χτες επανεξελέγη στο τιμόνι του κόμματός της αφού προηγουμένως η ίδια έθεσε θέμα ηγεσίας μετά από την αναγκαστική απόσυρση του νομοσχεδίου για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που επικρίθηκε τόσο από στελέχη των Εργατικών όσο και από κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Στις 2 Απρίλη θα διεξαχθεί ο νέος γύρος συνομιλιών Βελιγραδίου - Πρίστινας στις Βρυξέλλες παρουσία της επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Αστον. Οι προχτεσινές συνομιλίες έληξαν χωρίς συμφωνία, αν και κοινή ήταν η εντύπωση του Σέρβου πρωθυπουργού Ιβιτσα Ντάσιτς και της Κάθριν Αστον για «πρόοδο»...

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ.-- Σε προειδοποιητική απεργία κατέβηκαν χτες οι εργαζόμενοι του προσωπικού εδάφους της εταιρείας «Λουφτάνσα», ενόψει την αυριανής διαπραγμάτευσης που διεκδικούν αυξήσεις 5,2% για τους σχεδόν 33.000 υπαλλήλους του προσωπικού εδάφους στη Γερμανία. Σε πολλά από τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας δεν πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες πτήσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ