Σάββατο 30 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Συμφωνία επένδυσης ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων από την αγροβιομηχανική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων «Al Dahra» στον αγροτικό τομέα της Σερβίας, υπεγράφη χτες από το Σέρβο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Μλάτζαν Ντίνκιτς και εκπροσώπους της εταιρείας στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Ντίνκιτς στο Αμπού Ντάμπι.

ΝΤΑΡ ΕΣ ΣΑΛΑΜ.-- Η (για άγνωστους λόγους) κατάρρευση 12όροφου κτιρίου χτες το πρωί στο κέντρο της μεγαλύτερης πόλης της Τανζανίας, Νταρ Εσ Σαλάμ, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 17 ατόμων και τον εγκλωβισμό αρκετών δεκάδων άλλων (ανάμεσά τους και παιδιά).

ΠΕΚΙΝΟ.-- 83 εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν χτες σε κινεζικό ορυχείο μετά από κατολίσθηση, στην περιοχή του Θιβέτ. Σύμφωνα με κινεζικά πρακτορεία το ορυχείο λειτουργούσε θυγατρική του ομίλου ορυχείων «China National Gold».

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Εκτακτα μέτρα ασφαλείας έχει λάβει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και η αστυνομία στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Οχθη, από χτες το πρωί, καθώς σήμερα είναι η «Ημέρα της Γης», ημέρα που οι Παλαιστίνιοι τιμούν τους έξι νεκρούς Ισραηλινούς Αραβες και τους δεκάδες τραυματίες στις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν το 1976, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στην κατάσχεση παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ.

ΠΕΣΑΒΑΡ.-- Επίθεση αυτοκτονίας με στόχο αυτοκινητοπομπή, η οποία μετέφερε αξιωματούχο της πακιστανικής αστυνομίας, χτες στην Πεσαβάρ, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και δέκα να τραυματιστούν.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Δύο αγόρια ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου σε δημοτικό σχολείο, στην περιοχή Γουανξί Ζουάνγκ της Κίνας, από προσωπικό του σχολείου. Η υπόθεση ερευνάται και έχει ήδη συλληφθεί ο άνδρας που προκάλεσε το θάνατο των δύο παιδιών, τη στιγμή που στην Κίνα οι επιθέσεις με στόχο παιδιά συνεχώς αυξάνονται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ