Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Μετά την παραίτηση του υπουργού προϋπολογισμού στην κυβέρνηση Ολάντ, Ζερόμ Καϊζάκ, που έκρυψε ότι διατηρούσε καταθέσεις στο εξωτερικό και κατηγορείται για φοροδιαφυγή, χτες και άλλος συνεργάτης του Γάλλου Προέδρου, ο Ζαν-Ζακ Οζιέ, πρώην επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης και ταμίας του Ολάντ στη διάρκεια της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας του 2012, εμφανίζεται να είναι μέτοχος δύο υπεράκτιων εταιρειών (οφσόρ) στα νησιά Καϊμάν. Τα σκάνδαλα βέβαια αυτά που υποτίθεται συγκλονίζουν πολλά αστικά ΜΜΕ, είναι συνυφασμένα με τη φύση του εκμεταλλευτικού συστήματος, που ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι καταλήγει στα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- H αρχή του τέλους της σιωπής χιλιάδων θυμάτων σεξουαλικού βιασμού και απάνθρωπης κακοποίησης σε ορφανοτροφεία και άλλα ιδρύματα οργανώσεων αρωγής όπως ο ...Στρατός Σωτηρίας» στην Αυστραλία επί πολλές δεκαετίες ('50,'60, '70) ξεκίνησε χτες ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής, στο Ανώτατο Δικαστήριο Μελβούρνης με τις καταθέσεις χιλιάδων μαρτύρων. Οι καταθέσεις αναμένεται να κρατήσουν τουλάχιστον ως τον Οκτώβρη.

ΠΕΚΙΝΟ - ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Πενθήμερη επίσκεψη στην Κίνα ξεκίνησε χτες η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, συνοδευόμενη από κορυφαίους υπουργούς. Βασικός στόχος της είναι η προώθηση οικονομικών αλλά και στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών ενώ αναμένεται να ζητήσει από τη νέα κινεζική ηγεσία να ασκήσει την επιρροή της για την αποκλιμάκωση της τελευταίας κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο.

TOKIO-- Για δεύτερη φορά σε ένα μήνα σταμάτησε χτες να λειτουργεί το σύστημα ψύξης ράβδων πυρηνικών καυσίμων στον υπ' αριθμόν τρία αντιδραστήρα του πυρηνικού συγκροτήματος της Φουκουσίμα στη βορειοανατολική Ιαπωνία που καταστράφηκε από τσουνάμι και την έλλειψη επαρκών μέτρων ασφάλειας από τη μητρική εταιρία ενέργειας TEPCO το Μάρτη του 2011.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Στην έγκριση του συμβολαίου πώλησης του ναυπηγείου Brodotrogir στην εταιρεία Kermas energija που ανήκει στον επιχειρηματία Ντάνκο Κόντσαρ, προχώρησε χτες η κροατική κυβέρνηση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ