Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Η πρόκληση τεχνητής έντασης από την αντιδραστική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας μεταφέρθηκε και στις αίθουσες του Κοινοβουλίου όπου προκλήθηκαν αψιμαχίες με ανταλλαγή γρονθοκοπημάτων μεταξύ βουλευτών. Το περιστατικό συνέβη όταν βουλευτές της αντιδραστικής αντιπολίτευσης επιτέθηκαν σε κυβερνητικούς βουλευτές διαμαρτυρόμενοι κατά της απόφασης του Κοινοβουλίου να τους απαγορευτεί η ομιλία στην Εθνοσυνέλευση, έως ότου άρουν την άρνησή τους να αναγνωρίσουν τη νίκη του Νικολά Μαδούρο, στις προεδρικές εκλογές της 14ης Απριλίου

ΛΑ ΠΑΣ.-- Την απέλαση της αμερικανικής υπηρεσίας για τη διεθνή ανάπτυξη, USAID, παραμάγαζο της CIA, που εξακολουθούσε να δρα στη Βολιβία, ανακοίνωσε χτες ο Πρόεδρος της χώρας Εβο Μοράλες, κατηγορώντας τη για υπονόμευση και ανάμιξη στις εσωτερικές της υποθέσεις. Το 2008, για τους ίδιους λόγους, η Βολιβία απέλασε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ και την αμερικανική υπηρεσία κατά των ναρκωτικών DEA.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Συνεχίζεται το κύμα επιθέσεων στο Ιράκ, όπου μόνο το τελευταίο 24ωρο σε επιθέσεις καμικάζι, με όλμους, με βόμβες κλπ., σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 30. Στόχος έγιναν άμαχοι σιίτες αλλά και στρατιώτες και αστυνομικοί στη συνοικία Χουσεϊνίγια της Βαγδάτης, στο Μπάιτζ, στο Ραμάντι, στη Φαλούτζα.

ΒΟΣΤΩΝΗ.-- Η ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε τρεις φοιτητές, υπήκοοοι Καζάχσταν, που φέρονται να εμπλέκονται με την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, ενέργεια που έχει αποδοθεί στους τσετσενικής καταγωγής αδελφούς Τσερνάεφ σύμφωνα με την εφημερίδα «Boston Globe». Η εκπρόσωπος του FBI, Σέριλ Φιαντάκα, επιβεβαίωσε την πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα, ωστόσο δεν έδωσε στοιχεία για τους τρεις συλληφθέντες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ