Τρίτη 6 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

XAΡΤΟΥΜ.-- Κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ξέσπασε χτες σε περιοχές του Σουδάν μετά τις καταρρακτώδεις βροχές του τελευταίου τριημέρου που προκάλεσαν τον πνιγμό περίπου 40 ατόμων, τον τραυματισμό δεκάδων και τη δημιουργία εκατοντάδων άστεγων πλημμυροπαθών, μεταξύ άλλων και στην πρωτεύουσα Χαρτούμ που βρίσκεται στη συμβολή του Λευκού και Γαλάζιου Νείλου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Νεκρός έπεσε προχτές το απόγευμα από αστυνομικά πυρά στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης ένας 14χρονος Αμερικανός επειδή αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο που κρατούσε και το οποίο φέρεται πως το έστρεψε προς το μέρος των αστυνομικών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Διαρροή τοξικών χημικών σημειώθηκε χτες στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας των ΗΠΑ έπειτα από εκτροχιασμό τρένου με αποτέλεσμα να εκκενωθούν άμεσα, για προληπτικούς λόγους, τουλάχιστον 100 κατοικίες.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Βραζιλιάνικο δικαστήριο καταδίκασε το Σάββατο 25 αστυνομικούς, σε 624 χρόνια κάθειρξης τον καθένα, για τη συμμετοχή τους στην ομαδική σφαγή του Καραντίρου σε φυλακή του Σάο Πάολο το 1992 με αποτέλεσμα το θάνατο 111 κρατουμένων.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Στους 35 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις προχτεσινές συγκρούσεις ανάμεσα στο νιγηριανό στρατό και ένοπλους ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, με την πλειονότητα των θυμάτων να καταμετρώνται στις τάξεις των ισλαμιστών.

ΡΩΜΗ.-- Αθώος συνεχίζει να δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος υποστήριξε ωστόσο ότι η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα «πρέπει να συνεχίσει το έργο της». Την ίδια στιγμή συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, είχαν χτες οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων της Βουλής και της Γερουσίας, του Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας, ζητώντας - σύμφωνα με πληροφορίες - να δοθεί «πολιτική λύση» στο ζήτημα που αφορά τον Σ. Μπερλουσκόνι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ