Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν ότι εξουδετέρωσαν σχέδιο για τη δολοφονία του Προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, συλλαμβάνοντας δύο νέους με κολομβιανή υπηκοότητα. Οπως ανακοινώθηκε, οι δύο νέοι είναι μέλη μιας 10μελούς ομάδας που έπαιρνε μέρος στην επιχείρηση, πίσω από την οποία βρίσκεται η οργάνωση που διατηρεί στο Μαϊάμι των ΗΠΑ ο γνωστός πρώην πράκτορας της CIA Λουίς Ποσάδα Καρίλες, Κουβανός τρομοκράτης με πολλά εγκλήματα κατά της Κούβας, ο οποίος έχει την προστασία των αμερικανικών κυβερνήσεων. Επίσης, υπάρχουν στοιχεία για τη συμμετοχή στοιχείων της αντίδρασης στη Βενεζουέλα και την Κολομβία.

ΑΒΑΝΑ.-- Σε αυτοκινητικό ατύχημα σκοτώθηκε ο αρχηγός της Αεροπορίας της Κούβας, 68χρονος στρατηγός Πέδρο Μεδιόντο Γκόμες. Στο ατύχημα σκοτώθηκαν επίσης η γυναίκα, η πεθερά και ο πεθερός του. Ο Γκόμες έγινε μέλος του ΚΚ Κούβας το 1968 και ως στρατιωτικός συμμετείχε στη διεθνιστική βοήθεια της Κούβας στη ΛΔ της Αγκόλας το 1982 και το 1989.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Αντόνιο Πατριότα, παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι διπλωμάτης που ανήκε στην ομάδα του βοήθησε έναν Βολιβιανό γερουσιαστή, ο οποίος κατηγορούνταν για διαφθορά, να εισέλθει στη Βραζιλία. Ο πρώην υπουργός θα αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου της Βραζιλίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ.-- Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 19 τραυματίστηκαν χτες όταν ένα διώροφο κτίριο κατέρρευσε στο Σάο Ματέους της Βραζιλίας, μια φτωχογειτονιά του Σάο Πάολο. Στο κτίριο γίνονταν οικοδομικές εργασίες αλλά τα αίτια της κατάρρευσης ερευνώνται.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Το θάνατο 12 ατόμων προκάλεσε χτεσινή διπλή επίθεση στη δυτική επαρχία Χεράτ του Αφγανιστάν. Τα μισά από τα θύματα ήταν μηχανικοί του υπουργείου Αναμόρφωσης και Ανάπτυξης των Επαρχιών, που είχαν απαχθεί από Ταλιμπάν την Κυριακή.

ΣΑΝΑΑ.-- Η «Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου» διέψευσε χτες ότι σχεδίαζε μεγάλες επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως ανέφεραν πρότερες πληροφορίες από τις ΗΠΑ που οδήγησαν στο κλείσιμο 19 αμερικανικών πρεσβειών και προξενείων έως τις 11 Αυγούστου.

ΜΠΙΣΚΕΚ.-- Υγειονομικές αρχές της Κιργιζίας επιβεβαίωσαν χτες το θάνατο ενός 15χρονου βοσκού από βουβωνική πανώλη την περασμένη Κυριακή σε βορειοανατολική περιοχή κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν αποφασίζοντας άμεσα την επιβολή καραντίνας σε περίπου 100 άτομα και τη χορήγηση ειδικής αντιβίωσης σε περίπου 2.000 άλλα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αμερικανός δικαστής επικύρωσε συμφωνία βάσει της οποίας ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» οφείλει να καταβάλει 20.000.000 δολάρια επειδή χρησιμοποίησε τα δεδομένα από τις καταχωρίσεις «Μου αρέσει», τα ονόματα ή τις φωτογραφίες προφίλ χρηστών του για διαφημιστικούς λόγους, χωρίς την άδειά τους. Νωρίτερα έγινε γνωστό πως οι μυστικές υπηρεσίες σε 74 χώρες είχαν ζητήσει από το «Facebook» τα πλήρη στοιχεία φακέλων για 38.000 χρήστες μέσα στο πρώτο εξάμηνο τρέχοντος έτους, με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να έχουν απαιτήσει δεδομένα για τους μισούς εξ αυτών...

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Ιράκ απέρριψε ως αντισυνταγματικό νόμο που θα εμπόδιζε τον πρωθυπουργό, Νούρι αλ Μάλικι, να διεκδικήσει τρίτη θητεία μετά τις εθνικές εκλογές του 2014.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Τις απολύσεις άνω των 3.650 υπαλλήλων (σε σύνολο 32.000) ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος των ρουμανικών Ταχυδρομείων στο πλαίσιο «ορθολογικοποίησης» του κόστους και της ανταγωνιστικότητας που έχουν επιβάλει οι πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ντόπιας αστικής τάξης.

ΠΕΚΙΝΟ - ΤΟΚΙΟ.-- Αξιωματούχοι του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών απέκλεισαν χτες μία συνάντηση κορυφής ανάμεσα στους ηγέτες Κίνας - Ιαπωνίας στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής της ομάδας των 20 πλουσιότερων βιομηχανικών χωρών στη Ρωσία, το Σεπτέμβρη, επικαλούμενοι τις διμερείς εδαφικές και άλλες διαφορές...

ΡΩΜΗ.-- Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα αποφάσισε χτες τη σταδιακή μονιμοποίηση μεγάλου μέρους των 150.000 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που απασχολούνται στην ιταλική Δημόσια Διοίκηση την τελευταία πενταετία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» οι υπό μονιμοποίηση συμβασιούχοι είναι 80.000.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ