Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΑ'Α.-- Ενα 8χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του από εσωτερική αιμορραγία που προκλήθηκε από την αναγκαστική ερωτική συνεύρεση στην οποία υποχρεώθηκε από τον 40χρονο με τον οποίο οι γονείς της την πάντρεψαν στην Υεμένη. Η τραγική ιστορία είναι η τελευταία του είδους καθώς σε πολλές μουσουλμανικές χώρες οικογένειες για να ελαφρυνθούν από τα έξοδα ανατροφής των θυγατέρων τους και να κερδίσουν από το χρηματικό αντάλλαγμα που δίνει η οικογένεια του γαμπρού, «πουλάνε» τα κορίτσια τους ως νύφες.

ΚΑΪΡΟ.-- Συνεχίζονται χωρίς διακοπή οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του αιγυπτιακού στρατού στη χερσόνησο του Σινά με στόχο κρησφύγετα ισλαμιστών εξτρεμιστών ενόπλων, που θεωρούνται ύποπτοι για σειρά αιματηρών επιθέσεων κατά του στρατού αλλά και κατά πετρελαιαγωγών. Κατά τις τέσσερις μέρες των επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετέχουν 2.000 στρατιώτες, έχουν συνολικά σκοτωθεί 29 ένοπλοι (οι εννιά χτες) και έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 30 (οι 10 χτες).

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Αλλοι 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες σε βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της επαρχίας Ντιγιάλα αλλά και της Λατιφίγια στο Ιράκ, με στόχο τόσο σουνιτικές όσο και σιιτικές περιοχές, ενέργεια που υποδαυλίζει περαιτέρω το διχασμό. Μόνο τον Αύγουστο σκοτώθηκαν 800 άνθρωποι. Ταυτόχρονα χτες χωρίς περαιτέρω εξήγηση έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Μάλικι διέταξε να κλείσει το διεθνές αεροδρόμιο της Μοσούλης.

ΡΙΑΝΤ.-- Δέκα εκατομμύρια δολάρια δώρισε η σαουδαραβική ηγεσία στο Ταμείο του ΟΗE για τους Παλαιστινίους πρόσφυγες στη Συρία προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες τους καθώς στην πλειοψηφία τους έχουν βρεθεί μεταξύ διασταυρούμενων πυρών.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον επτά άνθρωποι (ανάμεσά τους τρία παιδιά) σκοτώθηκαν χτες στο Αφγανιστάν από έκρηξη βόμβας στην επαρχία Γκάζνι, νοτιοδυτικά της Καμπούλ.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ενοχοι για τον περσινό φριχτό βιασμό και θάνατο μίας 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί κρίθηκαν χτες οι τέσσερις άνδρες οι οποίοι κατηγορούνταν για τον αποτρόπαιο χαμό της. Η ποινή θα ανακοινωθεί σήμερα.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Νόμο που επιτρέπει τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων, παρά τις έντονες αντιδράσεις, ενέκριναν χτες 266 Ρουμάνοι βουλευτές. Μόλις 23 τάχθηκαν κατά και 20 απείχαν.

ΧΑΓΗ.-- Ξεκίνησε χτες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η δίκη του αντιπροέδρου της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στις μετεκλογικές σφαγές του 2007-08. Ο 46χρονος κατηγορούμενος δήλωσε «αθώος». Με παρόμοιο κατηγορητήριο δικάζεται το Νοέμβρη και ο Κενυάτης Πρόεδρος Ουχούρου Κενυάτα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ