Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.-- Νέο επεισόδιο στο συνεχιζόμενο θρίλερ του κατεστραμμένου πυρηνικού συγκροτήματος στη Φουκουσίμα της βορειοανατολικής Ιαπωνίας δημιουργεί ο εντοπισμός ατμού, χτες το πρωί, για άγνωστο λόγο πάνω από τον υπ' αριθμόν 3 αντιδραστήρα, το κτίριο του οποίου είχε εν μέρει καταρρεύσει το Μάρτιο του 2011 εξαιτίας έκρηξης υδρογόνου. Αξιωματούχοι της υπεύθυνης για το περιβαλλοντολογικό έγκλημα εταιρείας «ΤEPCO» βεβαίωναν για «καμιά αλλαγή στις μετρήσεις ραδιενέργειας στη γύρω περιοχή».

ΣΟΦΙΑ.-- Σε αμερικανο-βουλγαρική βάση στη Βουλγαρία θα εκπαιδευτούν ανά ομάδα που θα φθάνουν το πολύ τα 2.000 άτομα, περίπου 8.000 Λίβυοι στρατιώτες, όπως ανακοίνωσε το βουλγάρικο υπουργείο Αμυνας.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τουλάχιστον επτά νεκροί και 33 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε κατά κοινής προσευχής σουνιτών - σιιτών σε τέμενος της ιρακινής πρωτεύουσας, που είχε ως στόχο να εκφράσει την ενότητα του ιρακινού λαού και των διαφορετικών θρησκευτικών δογμάτων ενάντια στα σχέδια έντασης που προωθούν οι δράστες του κύματος βομβιστικών επιθέσεων που σαρώνει τη χώρα τους τελευταίους μήνες.

NEΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τη θανατική ποινή για τους τέσσερις δράστες του αποτρόπαιου βιασμού, ξυλοδαρμού και δολοφονίας νεαρής φοιτήτριας τον περασμένο Δεκέμβρη στο Νέο Δελχί επέβαλε ινδικό δικαστήριο, με τον πρόεδρό του να σημειώνει πως κανείς «δεν πρέπει να κάνει τα στραβά μάτια σε τέτοια εγκλήματα που σόκαραν τη συλλογική συνείδηση της Ινδίας».

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Επίθεση αυτοκτονίας και ριπές κατά αμερικανικών και αφγανικών Ενοπλων Δυνάμεων εξαπέλυσαν χτες Αφγανοί Ταλιμπάν έξω από το αμερικάνικο προξενείο στη δυτική πόλη Χεράτ, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις Αφγανοί (ο ένας ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας) και τραυματίστηκαν (σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες) πέντε έως 18 άτομα.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Στους εννιά ανήλθαν χτες οι νεκροί και σε αρκετές εκατοντάδες οι άστεγοι από τις εκτεταμένες πλημμύρες που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις στην επαρχία Γκαλάτι, της ανατολικής Ρουμανίας.

ΜΟΣΧΑ.-- Τουλάχιστον 37 ψυχικά ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες τα ξημερώματα σε ψυχιατρείο του Νοβγκορόντ στη βορειο-δυτική Ρωσία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ