Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η «PSA Peugeot-Citroen» επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιους επενδυτές εκτός Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η κινεζική «Dongfeng Motor», η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του 30% των μετοχών της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας (μετατρεπόμενη έτσι στο μεγαλύτερο μέτοχο) έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Την πώληση του 70% των μετοχών των εθνικών ταχυδρομείων CTT ανακοίνωσε χτες βράδυ η πορτογαλική κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ένα 5% των μετοχών θα διατεθεί στους εργαζόμενους. Η ημερομηνία της πώλησης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.-- Ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς θα είναι ο υποψήφιος της ομάδας των σοσιαλδημοκρατών για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2014.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Με την κατηγορία ότι ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων των 100 ανθρώπων, σχετίζεται με την εντολή που έδωσε για εισβολή των ειδικών δυνάμεων, στο Κόκκινο Τέμενος του Ισλαμαμπάντ, το 2007, συνελήφθη εκ νέου χτες ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ.

ΚΙΕΒΟ.-- Τις απειλές για διακοπή της εισαγωγής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, τα επόμενα χρόνια, εάν δεν υπάρξει αναθεώρηση της υπάρχουσας συμφωνίας, επαναλαμβάνει η Ουκρανία, ζητώντας μείωση της τιμής.

ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Αιματηρή επίθεση σημειώθηκε χτες σε σχολείο της Φινλανδίας, όπου 16χρονος μαθητής επαγγελματικής σχολής, επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τρεις μαθήτριες και τον επιστάτη του σχολείου, στην πόλη Οουλου. Η βία στα σχολεία της χώρας παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Η 82χρονη Καναδή διηγηματογράφος Αλις Μονρό βραβεύτηκε χτες με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2013. Εγινε η πρώτη πολίτης του Καναδά που κέρδισε ποτέ βραβείο Λογοτεχνίας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η φαρμακοβιομηχανία TEVA Pharmaceutical Industries Ltd ανακοίνωσε χτες τις απολύσεις 5.000 υπαλλήλων ως το τέλος του 2014 στο πλαίσιο δομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας και εξοικονόμησης 2 δισ. δολαρίων ως το τέλος του 2017.

ΜΠΟΥΣΑΝ.-- Αίσθηση προκάλεσε χτες στο φετινό διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Μπουσάν της Ν. Κορέας, η προβολή της ταινίας «Another Family» που αφορά στον αγώνα μίας εργατικής οικογένειας ενάντια στη λευχαιμία, απόρροια της εργασιακής απασχόλησης σε εργοστάσιο της «Σάμσουνγκ» στο Γιονγκτζίν και της επαφής με μικροεπεξεργαστές μνήμης και επικίνδυνα υλικά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ