Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Στο νόμο περί χρεοκοπίας υπάχθηκε μετά από σχετική αίτηση μία από τις μεγαλύτερες μεταφορικές εταιρείες στη Γαλλία αλλά και στην Ευρώπη, η «Mory Ducros». Εντός εξαμήνου, θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί αγοραστής. Η κυβέρνηση Ερό έχει ήδη αναμιχθεί καθώς ο κίνδυνος κλιμάκωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας είναι ιδιαίτερα μεγάλος αφού η εταιρεία απασχολεί 5.000 εργαζόμενους και 2.000 μαθητευόμενους.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Δύο Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά αργά χτες το βράδυ στην περιοχή της Δ. Οχθης. Οι συνθήκες του νέου αιματηρού περιστατικού παρέμεναν αρχικώς συγκεχυμένες.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Εντονο διπλωματικό διάβημα στην Ισπανία έκανε χτες το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή το άνοιγμα διπλωματικού σάκου Βρετανού αξιωματούχου από τις ισπανικές τελωνειακές αρχές στα σύνορα με το Γιβραλτάρ.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Την κατάρρευση των διεθνών διαπραγματεύσεων, που πραγματοποιούνταν εδώ και περίπου μία 10ετία για μία νέα διεθνή συμφωνία εμπορίου στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΥ) στη Γενεύη ανακοίνωσε χτες ο επικεφαλής του οργανισμού Ρομπέρτο Αζεβέδο.

ΜΑΪΑΜΙ.-- Μικρό σκάφος γεμάτο δεκάδες Αϊτινούς οικονομικούς πρόσφυγες ανατράπηκε χτες έξω από τις Μπαχάμες με αποτέλεσμα τον πνιγμό τουλάχιστον 10 ανθρώπων. Η αμερικανική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε τη διενέργεια σωστικών επιχειρήσεων για τον εντοπισμό των δεκάδων αγνοουμένων.

ΣΟΦΙΑ.-- Προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενες αμερικανικές εταιρείες, για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα της Βουλγαρίας, είχε ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ντράγκομιρ Στόινεφ, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ. Ο Στόινεφ, επιστρέφοντας χτες στη Σόφια, προκάλεσε τις αντιδράσεις αντιπολιτευόμενων πολιτικών κομμάτων όταν δήλωσε πως ως το τέλος του χρόνου το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την κατασκευή της μονάδας 7 του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι, χρησιμοποιώντας την αμερικανική πυρηνική τεχνολογία AP 1000 της εταιρείας Westinghouse...

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Δριμύ κύμα ψύχους με χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους πλήττει τα τελευταία 24ωρα ολόκληρη τα Βαλκάνια προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε συγκοινωνίες κεντρικών οδικών κόμβων και αποκλεισμό χωριών σε Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία και Ρουμανία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ